menu

Családireceptkönyv.hu

Tikka masala csirke


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 6 adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Pác
180 g natúr joghurt
1 ek tikka masala szósz
1 ek garam masala
0.25 ek chilipor
0.5 ek fokhagymasó
1 ek citromlé
500 g csirkemellfilé

Szósz
100 g kesudió
1 közepes vöröshagyma
50 g paradicsompüré
0.25 ek chilipor
1 ek tikka masala szósz
1 ek garam masala
0,5 ek fokhagymasó

Betét
1 kaliforniai paprika apróra vágva
45 ml tejszín

Elkészítés:


Először is bepácoljuk a csirkét. Elkeverjük a joghurtban a fűszereket, a tikka masala szószt és a citrom levet. Felvágjuk a csirkemellet közepes méretű kockákra, és beleforgatjuk a pácba. Hagyjuk pácolódni legalább 20-30 percig. Maradhat hosszabb ideig is.
Amíg pácolódik a hús, addig nekilátunk a szósznak.
A kesudiót kevés vízben előfőzzük. A hagymát felszeleteljük, és egy magasabb lábosban bő olajban
aranybarnára sütjük, majd kiszedjük egy tálba és kissé kihűtjük. Hozzászórjuk az előfőzött kesudiót egy kis vízzel, rúdmixerrel
pépesítjük, majd félretesszük.
Az előzőleg használt lábosban– maradhat a zsiradék is – átforgatjuk és erősen lepirítjuk a paradicsompürét.
Hozzáadjuk a tikka masala szószt és a fűszereket. Kis
vízzel felöntjük majd belekanalazzuk a kesus hagymapépet. Jól összefőzzük, aztán az egész szószt félretesszük.
Következő lépésként nagyobb lábosban olajat hevítünk, beledobjuk a csirkekockákat (pác nélkül), lepirítjuk, kivesszük,
majd mehet a helyére a kaliforniai paprika. Ezt is nagy lángon jól lepirítjuk. Amikor már majdnem készen vannak, hozzáadjuk az eddigieket: csirkét, összes pácot, majd a szószt is.
Kis lángon összefőzzük. Végül kevés tejszínnel felöntjük, és amikor az olaj kiül az edény szélére, akkor el is készültünk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Köret: basmati rizs

Tikka masala csirke

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Gyöngyi
Sült csirkecomb almás hagymaágyon
Sült csirkecomb almás hagymaágyon

A csirkecombokat befűszerezzük, kb. 15 percet állni hagyjuk. A hagymákat megtisztítjuk, az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk. A hagymákat cikkekre vágjuk és megpirítj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paradicsomos-csirkés paella
Paradicsomos-csirkés paella

A legjobb, ha egy paella serpenyőt használunk, de ha nincs, akkor wok vagy ami magasabb peremű, mert elég nagy mennyiség lesz. A csirkecombfilét feldaraboljuk kockákra, majd olajo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Egyszerű töltött csirkecomb
Egyszerű töltött csirkecomb

A hagymát, a szalonnát és a petrezselymet apróra vágjuk. A tojásokból hármat megfőzünk, lehűtjük, megpucoljuk, felkockázzuk. A zsemléket beáztatjuk, kinyomkodjuk. A csirkecombokat...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Zöldséges csirkecomb tepsiben sütve
Zöldséges csirkecomb tepsiben sütve

A combokat ízlés szerint szórjuk meg a fűszerekkel, majd hagyjuk pár órát állni, hogy az ízek kellően átjárják. A krumplit és a sárgarépát pucoljuk meg, majd daraboljuk. A krumpl...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk