menu

Családireceptkönyv.hu

Tex-mex bundás csirke falatok édes-savanyú szósszal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


kb. 1 kg csirkemell filé
só, bors
2 tojás felverve
10 dkg arany lenmag őrlemény
5 dkg őrölt szezámmag
5 dkg őrölt kesudió
1 tk. szárított chili
1 tk. édes paprika
1/2 tk. őrölt kömény
1/4 tk. őrölt bors
1/4 tk. só
1/2 tk. szárított fokhagymapor (adalékanyag mentes)

Az édes-savanyú szósz hozzávalói:
kb. 20 dkg sárgabarack vagy őszibarack befőtt (cukor és tartósító mentes)
1 ek. méz (opcionális)
5 tk almaecet
1/2 lime leve
2 tk coconut aminos (a leírást itt találod róla)
1/2 tk. mustárpor (vagy 1 tk. mustár)
1/4 tk. só
2 gerezd fokhagyma zúzva
0,5 dl víz
+
1 ek. nyílgyökérpor
2 ek. víz

Elkészítés:


A csirkemellet vágd kisebb darabokra, sózd, borsozd és forgasd át. A tojásokat verd fel, a panírhoz az összes hozzávalót vegyítsd el. A hús darabokat forgasd meg a tojásban, majd a fűszeres panírban is, tedd őket sütőpapiros tepsire. Forró olajjal vagy zsírral kend át óvatosan a húsdarabokat és előmelegített 180 fokos sütőben süsd kb. 20-25 percig, félidőben fordítsd meg őket. Ha nem kened le őket zsiradékkal, akkor fakó színűek lesznek sütés után. Ha esetleg van olaj spray, azzal még egyszerűbb, csak le kell fújni őket, alternatív módszerként bele lehet mártani őket az olajba. De a hagyományos módon, kevés olajban vagy zsírban is kisütheted őket, mindkét módszer jó, én már csak a sütőben sütöm az összes bundás húst. Ha kisebb gyerekeknek készíted, akkor használhatsz kevesebb chilit is hozzá, de nálunk mindenki szereti. A szószhoz a hozzávalókat turmixold le, kivéve a nyílgyökérport és a vizet. Tedd egy kisebb fazékba, forrald kb 5-10 percig alacsony lángon, közben kevergesd. A nyílgyökérport keverd csomómentesre a vízzel és keverd hozzá, forrald át. Kóstold meg, saját ízlésed szerint még adhatsz hozzá több ecetet, lime levet, stb. Magában a szósz lehet, hogy túl soknak, furának tűnik, de a hússal együtt nagyon jól kiegészítik egymást.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://www.paleorszag.hu/recepttar/tex-mex-bundas-csirke-falatok-edes-savanyu-szosszal-40774

Tex-mex bundás csirke falatok édes-savanyú szósszal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nikolett
Ananászos csirkemell
Ananászos csirkemell

Először is a csirkemellet megmossuk,majd felcsíkozzuk.Az ananászt is kisebb darabokra vágjuk. Kevés olívaolajon megpirítjuk a csirkemellet,majd enyhén sózzuk,borsozzuk,a fokhagymá...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zöldborsós csirkeragu sajtos püré alatt sütve
Zöldborsós csirkeragu sajtos püré alatt sütve

1. A krumplit hámozzuk meg, kockázzuk fel, sós vízben főzzük puhára. Szűrjük le, törjük át a vajjal, tejjel. Sózzuk, borsozzuk. Ha kihűlt, keverjük el benne a felvert tojásokat, a...

Elkészítési idő: 40 PERC + SÜTÉS
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Erika
Töltött csirkemell
Töltött csirkemell

Melegítsük elő a sütőt 180 fokosra. Helyezzük a csirkét egy vágódeszkára és 5 rést vágjunk minden mellre, ügyelve arra, hogy ne vágjunk teljesen át. Csirkét ízesítem sóval, borssal...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejszínes sajtos csirke ízletes zöldségekkel
Tejszínes sajtos csirke ízletes zöldségekkel

A húst felszeleteljük és átkenjük sóval, borssal, kevés olajban megsütjük, majd félretesszük. A zöldségeket megtisztítjuk, felszeleteljük és kevés olajban dinsztelni kezdjük. Egy k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk