Hozzávalók: vöröshagyma, fokhagyma, leveszöldségek, sárga és zöld hüvelyes bab, zellerlevél, petrezselyemzöld, só, bors, kakukkfű, tárkony, oregánó, babkonzerv, étkezési keményítő, kevés tejszín, pirított kolbász karika.
Hagymát dinsztelünk, fokhagymával, házi zöldségkeverékkel és egy kevés őrölt pirospaprikával megszórjuk, majd jöhet a kétféle zöldbab, sárgarépa, petrezselyem, zeller is, és pároljuk szépen. Aztán mehet bele só, bors, kakukkfű és oregánó is, zellerlevél, tárkony és petrezselyemzöldje társaságában.
Ha megpuhult, döntsünk bele egy óriásbab konzervet, főzzük fel és kevés keményítővel elkevert vízzel sűrűséget adunk neki. Egy pici tejszín és kész a pompás ebéd.
Húsevők pirított kolbászkarikákat is tehetnek bele, de anélkül is világbajnok!
A leveleket kicsit előpároljuk, majd a fűszerekkel, karfiolrizzsel, 1 tojàssal cassavával összeèrlelt húst betekerjük. A tetejère egy kis gezemice kerül: 2 tojás, krèmes mandulatej...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPucoljuk meg a batátákat, majd nagyjából egyforma hasábokra vágjuk fel. Tegyük egy tálba, öntözzük meg pár csepp olajjal, fűszerezzük sóval, borssal, ha szeretjük a kicsit csípőset...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA brokkolit alaposan megmossuk, levágjuk a szárát és a kiskuktáknak adjuk, hogy szedjék rózsáira. Forró, sós vízben puhára főzzük, de figyeljünk arra, hogy kemény maradjon, nem sza...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítem 180 fokra Egy serpenyőben megpirítom a csirkecombokat a vajon mindkét oldalán és kiveszem, félreteszem A megmaradt vajban megdinsztelem a hagymát, szárzeller...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű