1/2 kg liszt
2 dkg élesztő
1 késhegynyi szódabikarbóna
1 csapott evőkanál só
1,5 dl langyos víz
2 dl natúr joghurt
A lisztbe belekeverjük a szódabikarbónát, az élesztőt is belemorzsoljuk, hozzáadjuk a joghurtot és a langyos vizet, és egy fakanál segítségével jó hólyagosra kidolgozzuk.
Kétszeresére kelesztjük, majd még egyszer-kétszer átkeverjük, kelesztjük. Olajjal lekent munkalapra borítjuk, olajos kézzel ökölnyi nagyságú darabokat tépünk, jól kihúzkodjuk, és forró olajban kisütjük.
Először fedő alatt, fordítás után fedő nélkül. Nagyon finom lángos, próbáljátok ki!
1. Egy feles pohárban, kevés meleg vízben feloldjuk az élesztőt. 2. Az összes többi hozzávalót beleöntjük egy nagyobb műanyag tálba. 3. Aztán jöhet az élesztő is a tálba, majd eg...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűEgy tálba szitáljuk a lisztet hozzáadjuk a sót,porélesztőt ,elkeverjük -ráöntjük a langyos tejet egy villával könnyedén elkeverjük a tojást és elkezdjük összeállítani - Ha össze...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesNem kell keleszteni a tésztát. 4 cipót formálunk a tésztából, kerekre nyújtjuk majd 8 részre vágjuk. Minden cikkre egy kis darab sajtot teszünk és kifli formájúra feltekerjük. To...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA langyos tejbe 1 evőkanál porcukrot keverünk, belemorzsoljuk az élesztőt, kevés liszttel megszórjuk és felfuttatjuk. A kelesztőtálba szitáljuk a meglangyosított lisztet, a közepéb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű