menu

Családireceptkönyv.hu

Kenyérlángos (langalló)


Írta:

Elk. idő: 120 perc
Adag: 8 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók: 8 nagy szeletre

A tésztához:

400 g burgonya (főtt, áttört)
90 ml 2,8%-os tej
1 teáskanál kristálycukor
30 g élesztő (friss)
540 g búzaliszt (BL55)
45 ml étolaj
0.5 teáskanál só
340 ml víz

A tepsire

étolaj

A feltéthez

350 ml tejföl (20%-os)
125 g szalonna, bacon (nyers)
3 fej lilahagyma
430 g trappista sajt (reszelt)

Elkészítés:


A burgonyákat meghámozzuk, felkockázzuk, majd sós vízben puhára főzzük.

Közben felfuttatjuk az élesztõt a langyos cukros tejben.

Mikor a burgonya puhára főtt, leszűrjük, áttörjük, majd hagyjuk kihűlni minimum langyosra.

Mikor a burgonya kihűlt, hozzáöntjük a tészta többi hozzávalóját. (liszt, olaj, só, víz, felfuttatott élesztő.)

Begyúrjuk a tésztát sűrű nokedlitészta állagúra.

Liszttel megszórjuk a tetejét a tésztának, majd letakarva kelesztjük egy órán át.

Mikor a tészta megkelt, egy gáztepsibe szilikonos sütőpapírt terítünk. Ezt vékonyan megkenjük étolajjal, ráborítjuk a tésztát, a tetejét is beolajozzuk, és egyenletesen kilapítjuk a lemezen.

Megszurkáljuk, és kb. 20-25 perc alatt elősütjük egy 220 C-ra előmelegített sütőben légkeverés nélkül. Félig átsültnek kell lennie.

Ha megvan, megkenjük a tetejét a tejföllel.

Megszórjuk egyenletesen a kockázott baconnal, majd a felkockázott lilahagymával, végül a reszelt trappistával.

Végül ismét visszatesszük a 230 C-os sütőbe, és kb. 15 perc alatt pirosra sütjük a tetejét. Alsó-felső sütést használjunk, és a sütő alsó részébe tegyük, ha nem éget a sütő alja. (A sütési hőfok és idő sütőnként változhat!

Melegen szeleteljük az elkészült langallót!

Kenyérlángos (langalló)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Hűtős lángos Palotai Istvánné receptje
Hűtős lángos Palotai Istvánné receptje

A liszt közepén fészket készítek, belemorzsolom az élesztőt, pici cukrot teszek a tetejére, majd ráöntök 3 dl langyos vizet,.....felfuttatom.....hozzáadom a többi hozzávalót. Nem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bedő
Sóska
Sóska

Megtisztítjuk a sóskát, utána zsíron megpároljuk 1 dl. vízzel. Addig pároljuk, amíg teljesen szétfő. Készítünk egy habarást "cukor, liszt, tej" hozzáöntjük a sóskához. Ha még ke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
A hentesnél: merjünk kérdezni
A hentesnél: merjünk kérdezni

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Eva
Márványos kuglóf
Márványos kuglóf

A szoba-hőmérsékletű Ramát, a tojássárgákat és a kristálycukrot a csipet sóval habosra keverem, majd hozzáadom a tejet, azzal is jól kikeverem, kanalanként hozzáadom az átszitált l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk