20 szelet sonka, 5 dkg vaj, 2 evőkanál liszt, 2 dl tejföl, 10 dkg sajt reszelt ,só 2 tojás, 20 dkg zsemlemorzsa, olaj a sütéshez
A vajon kissé megpergeljük a lisztet majd hozzáadjuk a tejfölt,a sajtot és a sót. 1-2 percig főzzük, míg besűrűsödik, majd krémesre kavarjuk és kihűtjük. Minden sonkaszelet egyik végére, kiskanál segítségével krémet teszünk, majd szorosan felcsavarjuk. A tekercseket tojásba mártjuk és zsemlemorzsába hempergetjük majd megismételjük még egyszer, tojásba és zsemlemorzsába, vigyázva , hogy a végek jól bezáruljanak.Egy órára hűtőbe tesszük, majd forró olajban, hirtelen kisütjük.
Elkészítés: Az apróra vágott hagymát a hússal összekeverjük. Ezután adjuk hozzá az egész tojást és a tejfölt. Mehet bele a többi összetevő is. Megkavarjuk. A hűtőbe tesszük kb. 1,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tésztát elkezdjük sós vízben főzni. Közben egy felhevített serpenyőben 2 evőkanál olajon a szardellát addig pirítjuk, amíg el nem tűnik. Ekkor rádobjuk a felszeletelt fokhagymát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet az edénybe tesszük és 4 evőkanál cukorral és a vaniliás cukorral főzni kezdjük. 1 pohárba belemérjük a 8 evőkanál grízt és folyamatos keverés közben beleöntjük a forrásba l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPörkölt alapot készítünk a hússal. Káposztát össze vágjuk és megmossuk majd össze főzzük a pörkölttel. Vízzel felöntjük majd össze forraljuk.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű