menu

Családireceptkönyv.hu

Svájci uborkasaláta télire


Írta:

Elk. idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Kb. 5-6 db 720 ml üveghez

1 kg vöröshagyma
4 kg uborka

A léhez:

2 db babérlevél
1 dl só
6-8 dl cukor
4-6 dl víz
4 dl 10%-os ecet
1 kávéskanál szalicil
1 kávéskanál borkénpor

Elkészítés:


1. Az uborkát alaposan megmossuk, a hagymát megtisztítjuk és mindkettőt vékonyra legyaluljuk vagy felszeleteljük, óvatosan összekeverjük.
2. A hozzávalókból felöntőlevet készítünk, ráöntjük a hagymás uborkára. A felöntőlevet nem kell melegíteni, de a Na-benzoát nem oldódik hideg vízben, így a 6 dl vízből vegyünk el egy keveset, langyosítsuk meg, abban oldjuk fel a tartósítószert, úgy öntsük az uborkához.
3. Letakarva, hűvös helyen vagy hűtőben 24 óráig állni hagyjuk, időnként óvatosan megkeverjük.
4. Lazán üvegekbe rakjuk, de ügyeljünk rá, hogy ne maradjon levegő az üvegben, színültig feltöltjük a lével, celofánnal lekötjük, tetejét rácsavarjuk és a végleges helyére tesszük.

Svájci uborkasaláta télire

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Éva
Savanyú káposzta
Savanyú káposzta

Tömött fejű fehérkáposztát vásárolunk. A külső, törött, szennyezett levelektől megtisztítjuk, megmosni nem kell. A káposztát félbevágjuk, meggyaluljuk. A vizet sóval, borssal felf...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Vödrös savanyúság
Vödrös savanyúság

Fentieket egy légmentesen zárható edényben vagy vödörben jól összekeverjük. Beletesszük a jól megmosott, feldarabolt uborkát, karfiolt, paprikát, stb.. bármikor utántölthető

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
Kovászos uborka
Kovászos uborka

Az üveg aljába teszek egy csokor kaprot. Az uborkákat a mosogatóban vízbe rakom. Mindegyiket alaposan megdörzsölöm a kezemmel, és levágok a két végéből kb. 1-1 cm-t, majd 3 hel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Ecetes chili
Ecetes chili

A paprikákat mossuk meg alaposan, majd vágjuk karikákra. Mi benne hagytuk a csumát a magokkal, hiszen erős paprikáról van szó, és annak az ereje pont a magokban van. Persze, akit z...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk