10 dkg zabpehely
30 dkg darált csirkehús
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
kókuszolaj
Családi fűszerezés:
himalája só, bors, fűszerpaprika
A zabpelyhet forrázzuk le és lefedve hagyjuk kb. 15 percet duzzadni. Keverjük bele a csirkehúst, reszeljük bele a fokhagymát, az apró kockára vágott vöröshagymát és szórjuk bele a petrezselyemlevelet. Formázzunk belőle kis golyókat. Egy tepsit kenjünk ki kókuszolajjal és tegyük bele a golyókat. Előmelegített sütőben (180 fokon) kb. 30 percig süssük.
A zsír kivételével minden hozzávalót alaposan eldolgozunk egy tálban, és lehetőleg egy éjszakára, de legalább 3-4 órára hűtőbe tesszük lefedve. Egy nagyobb serpenyőben felmelegí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet jól megmosom és tetszés szerint felaprítom, sózom, borsozom és félre teszem. A hagymát vékony csíkokra vágom és kevés zsiradékon megfonnyasztom, ezután jöhet rá a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEz is egy kedvenc nálunk, főleg amikor nincs kedvem sokat a tűzhely mellett állni. Tényleg olyan étel, amit kb.20 perc összedobni és csak várni kell, amíg a sütőben megsül. Nyáron,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, bekenjük zúzott fokhagymával, majd egy tálba rétegezzük a joghurttal úgy, hogy a joghurt a szeleteket mindenhol érje. (ha nincs...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű