5 púpos ek. nyílgyökérliszt
kókuszolaj
só
2 db M-es tojás
fél kg szeletelt csirkemell
Ezt a végtelenül egyszerű receptet szeretettel ajánlom időhiányosoknak, kezdő paleósoknak, spórolósoknak és mindenkinek, aki – hozzám hasonlóan – imádja a hagyomány „párizsias” bundában kisütött húsokat.
A húst lesózzuk, a tojásokat felverjük és a kókuszolajat felhevítjük.
A hússzeleteket beleforgatjuk a nyílgyökérlisztbe, majd a tojásba és a forró olajban kisütjük.
Csirkemellről lévén szó, oldalanként 5 – 5 perc alatt megsülnek.
A csirkemellet csíkokra szeljük fel, sózzuk, borsozzuk, majd hagyjuk állni. A tojások sárgáját keverjük el a sörrel, és kézi habverővel simára kevergetve adjunk hozzá annyi liszt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűzöldborsó....sárga paprika.....sárgarépa...fehérrépa.....vöröshagyma mindegyikből egy marokra valót felszelten a hosszába felszelt burgonyához adtam és az egészet a kizsírozott te...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkemellfilét hosszában kettévágjuk, és jénai edénybe helyezzük. 2. Sózzuk, kevés vizet öntünk alá, és lefedve sütőben puhára pároljuk. 3. Az apróra vágott vöröshagym...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA rizst a szokásos módon megfőzzük. A hagymát felvágjuk és megdinszteljük, hozzáadjuk a paprikát és a felszeletelt húst is. Fűszerezzük, amikor a hús elkezd pirulni, felöntjük egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű