menu

Családireceptkönyv.hu

Félperces majonéz


Írta:

Elk. idő: 1 perc
Adag: 2 személyre
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 EGÉSZ tojás
2-2,5 dl olaj
1 teáskanál mustár
2-3 csepp citromlé vagy almaecet
csipetnyi só

Elkészítés:


1. A hozzávalókat magas falú edénybe tesszük
2. Belemerítjük a botmixert és elindítjuk.
3. Pillanatok alatt majonézzé kezdenek összeállni a pohár alján a
hozzávalók.

Eleinte hagyjuk, hogy az edény alján sűrűsödjön a majonéz, és csak utána kezdjük fel-le mozgatni. Néhány másodperc múlva már kész is a kemény majonéz. Ha mégis folyósnak találnánk, akkor öntsünk kevés olajat hozzá és verjük még egy picit.

Félperces majonéz

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Narancskrém (orange curd)
Narancskrém (orange curd)

A 3 egész tojást és a 2 tojás sárgáját kicsit felverjük. Az egyik narancs héját lereszeljük és félretesszük. Kifacsarjuk a narancsok levét, majd a vaj felével, a cukorral és az e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Andi
Bolognai szósz
Bolognai szósz

Hagyma - hús - fokhagyma, só, fűszerek - paradicsomszósz - 10-15 perc

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Maria
Kapor mártás - szósz
Kapor mártás - szósz

Rántást elkészíted a vajból és lisztből.Rántásba belekevered a kaprot összevágva, felöntöd pici vízzel és egy húsleves kockát raksz bele, az íze miatt és tejjel öntöd fel. Aztán í...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Padlizsánkrém
Padlizsánkrém

Egy tepsit fedjünk le alufóliával. Tegyük rá a megmosott padlizsánokat (héjastól), és 220 fokos sütőben süssük addig, amíg össze nem esik. Még forrón húzzuk le a héját. (Én úgy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk