1 EGÉSZ tojás
2-2,5 dl olaj
1 teáskanál mustár
2-3 csepp citromlé vagy almaecet
csipetnyi só
1. A hozzávalókat magas falú edénybe tesszük
2. Belemerítjük a botmixert és elindítjuk.
3. Pillanatok alatt majonézzé kezdenek összeállni a pohár alján a
hozzávalók.
Eleinte hagyjuk, hogy az edény alján sűrűsödjön a majonéz, és csak utána kezdjük fel-le mozgatni. Néhány másodperc múlva már kész is a kemény majonéz. Ha mégis folyósnak találnánk, akkor öntsünk kevés olajat hozzá és verjük még egy picit.
A 3 egész tojást és a 2 tojás sárgáját kicsit felverjük. Az egyik narancs héját lereszeljük és félretesszük. Kifacsarjuk a narancsok levét, majd a vaj felével, a cukorral és az e...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesHagyma - hús - fokhagyma, só, fűszerek - paradicsomszósz - 10-15 perc
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűRántást elkészíted a vajból és lisztből.Rántásba belekevered a kaprot összevágva, felöntöd pici vízzel és egy húsleves kockát raksz bele, az íze miatt és tejjel öntöd fel. Aztán í...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűEgy tepsit fedjünk le alufóliával. Tegyük rá a megmosott padlizsánokat (héjastól), és 220 fokos sütőben süssük addig, amíg össze nem esik. Még forrón húzzuk le a héját. (Én úgy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű