12 db kisütött palacsinta
70 dkg elkészített (vagy maradék) marha/sertés/csirke/pulyka pörkölt
10 dkg reszelt sajt
1. Kiszedjük a húst a szaftjából, apróra összevágjuk vagy megdaráljuk
azt.
2. Ízlés szerint fűszerezhetjük borssal, borsikafűvel, vagy más egyéb
fűszerekkel.
A levében elkeverünk 5 dl tejfölt, utána sózzuk, ha szükséges.
A masszával megtöltjük a palacsintákat, batyukat hajtogatunk belőlük, és tűzálló tálba sorakoztatjuk őket.
Megöntözzük tejfölös-paprikás mártással, rászórjuk a reszelt sajtot, és a 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 10-15 percre.
Az eredetileg darált borjúpörkölttel töltött, paprikás szafttal leöntött palacsinta mára rengeteg változatban él tovább a háztartásokban és az éttermekben.
Sok helyen, háztartásokban is, kifejezetten a maradékgazdálkodás egyik csillaga ez az étel: a megmaradt csirkepaprikás, pörkölt lényegül át töltelékké.
A szalonnát apró kockákra vágjuk, és lábosban kiengedjük a zsírját. Ezen a zsíron (és szükség szerint plusz zsiradék hozzáadásával) dinszteljük az apróra vágott vöröshagymát. Tűz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A sütőt melegítsd elő 200 fokra. 2. A lisztet, paprikát, a sót és a borsot keverd össze. 3. A húsokat forgasd bele a fűszeres keverékbe és tedd kiolajozott tepsibe....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz apróra kockázott hagymát olívaolajon megdinszteljük, beletesszük a felkockázott paprikát, ezzel is pároljuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot és a vörösbort. Összeforraljuk, megsó...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű--A hagymát nagyon finomra vágjuk. --A paprikát és a paradicsomot kis kockára vágjuk. Egy közepes méretű lábosban kiolvasztjuk a zsírt, rádobjuk a hagymát, és pár percig keverget...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű