3 tojássárgája
3 evőkanál vaj
2 bögre tej
4 púpos evőkanál cukor
fél evőkanál liszt
1 rúd vanília
1 csipet só
1. A lisztet keverd össze a cukorral és a sóval egy mélyebb lábasban.
2. Keverd csomómentesre a tejjel, és tedd a tűzre.
3. Közepes lángon főzd forrásig, folyamatos keverés mellett, majd amikor
már megjelentek a buborékok, még további három percig.
4. Ezután vedd le a tűzről.
5. A tojások sárgáját tedd egy tálba, majd fél bögrényi forró keverékkel
keverd el őket, aztán egy habverővel ezt keverd a tejes mixtúrához.
6. Főzd így együtt őket egy-két percig, majd vedd le a tűzről, keverd bele a
vajat és kapard bele a vaníliát, és kész is van.
Szedd poharakba, majd tedd félre, amíg kihűlnek
-a hagymát megpucoljuk és karikázzuk 1 cm vastagra vágjuk -ezeket további rétegekre szedjük -sózzuk , kis idöre félretesszük -egy tálban a tojást a sóval tejföllel bors...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűOlajon folyamatos kevergetés mellett megpirítom a tarhonyát,az előre összeaprított hagymát ráteszem amikor már megpirult a tarhonya (kb negyed óra) és így is pirítom egy kicsit. F...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA petrezselymet finomravágjuk, és az apróra vágott vöröshagymával, valamint a kis kockákra darabolt paradicsommal összekeverjük. A kész kuszkuszt vagy bulgurt kevés vízben jól átk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát nem hámozzuk meg, csupán jó alaposan megmossuk. A csúnyább részeket a héjából lekapargáljuk, majd újra átmossuk. Ezután cikkekre vágjuk, majd kivajazott tepsibe helyezz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű