menu

Családireceptkönyv.hu

Mennyei vaníliapuding


Írta:

Elk. idő: 20 perc
Adag: 4 személyre
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 tojássárgája
3 evőkanál vaj
2 bögre tej
4 púpos evőkanál cukor
fél evőkanál liszt
1 rúd vanília
1 csipet só

Elkészítés:


1. A lisztet keverd össze a cukorral és a sóval egy mélyebb lábasban.
2. Keverd csomómentesre a tejjel, és tedd a tűzre.
3. Közepes lángon főzd forrásig, folyamatos keverés mellett, majd amikor
már megjelentek a buborékok, még további három percig.
4. Ezután vedd le a tűzről.
5. A tojások sárgáját tedd egy tálba, majd fél bögrényi forró keverékkel
keverd el őket, aztán egy habverővel ezt keverd a tejes mixtúrához.
6. Főzd így együtt őket egy-két percig, majd vedd le a tűzről, keverd bele a
vajat és kapard bele a vaníliát, és kész is van.

Trükkök, tippek, praktikák:


Szedd poharakba, majd tedd félre, amíg kihűlnek

Mennyei vaníliapuding

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tejfölbundás hagymakarikák
Tejfölbundás hagymakarikák

-a hagymát megpucoljuk és karikázzuk 1 cm vastagra vágjuk -ezeket további rétegekre szedjük -sózzuk , kis idöre félretesszük -egy tálban a tojást a sóval tejföllel bors...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pirított tarhonya dédi féle
Pirított tarhonya dédi féle

Olajon folyamatos kevergetés mellett megpirítom a tarhonyát,az előre összeaprított hagymát ráteszem amikor már megpirult a tarhonya (kb negyed óra) és így is pirítom egy kicsit. F...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Arab petrezselyemsaláta
Arab petrezselyemsaláta

A petrezselymet finomravágjuk, és az apróra vágott vöröshagymával, valamint a kis kockákra darabolt paradicsommal összekeverjük. A kész kuszkuszt vagy bulgurt kevés vízben jól átk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Steak burgonya
Steak burgonya

A burgonyát nem hámozzuk meg, csupán jó alaposan megmossuk. A csúnyább részeket a héjából lekapargáljuk, majd újra átmossuk. Ezután cikkekre vágjuk, majd kivajazott tepsibe helyezz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk