1 fej vöröshagyma
40 dkg darált hús (ízlés szerint sertés, marha, pulyka, stb…)
2 paradicsom
1 zöld kaliforniai paprika
1 vörös bab konzerv
1 kukorica konzerv
2 dl víz
2 tk fűszerpaprika
1 kk őrölt római kömény
20 dkg rizs – megpárolva –
A finomra vágott vöröshagymát, kevés zsiradékon üvegesre pirítom, majd hozzá adom a darált húst és fehéredésig pirítom.
Mikor a hús elvesztette a nyers színét, hozzá adom az apró kockára vágott paradicsomot, a fűszerpaprikát, a római köményt, sózom, felöntöm a vízzel és puhára főzöm a húst.
Mikor a hús megpuhult és már finom szaftos az étel, hozzá adom a lecsepegtetett kukoricát, a szintén lecsepegtetett babot, az apró kockára vágott paprikát, megszórom chilivel, összeforgatom, majd mehet bele a párolt rizs és összeforralom.
Frissen aprított petrezselyemzölddel megszórva, forrón kínálom.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Kivajazunk és zsemlemorzsával beszórunk egy 20×30 cm-es, 6 cm magas tepsit. 2 A tésztát enyhén sós vízben megfőzzük, és a főzővízbe 1 evőkanál...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szószhoz az áfonyát a mézzel és a fahéjjal összeforraljuk. (Ha friss áfonyával készítjük, kevés vizet adjunk hozzá.) Hozzáadjuk a vajat, kisebb kockákban. Még egyet forralunk raj...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KözepesElkészítése: 1. A tojást lazán felverjük, majd egy közepes méretű tálban a többi hozzávalóval együtt alaposan összegyúrjuk. 2. Ezután nagyobb teáskanálnyi adagokból golyókat...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézEgy közepes tepsit vékonyan kikentem sertészsírral, majd rászórtam a savanyú káposztát (ha túl savanyú, átmoshatjuk, ha nem elég fűszeres, azt pótolhatjuk). Rászeleteltem a hagymát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű