Hozzávalók 2 főre
• 200 g lisztből készített nokedli
• 2 ekolaj
• 2 tojás
• 3 ek tejföl
• só
1. A felforrósított olajba beleöntjük a tejföllel elkevert tojásokat, sózzuk, és kevergetjük, amíg közepesen lágy állagú nem lesz.
2. Ekkor hozzátesszük a nokedlit, jól összeforgatjuk a tojással, és ha már a galuska átmelegedett, kész is. Azonnal tálaljuk.
Az élesztőt picit cukros, langyos tejben futtasd fel. A lisztbe morzsold bele a vajat, tedd bele a tojás sárgákat és a cukrot. Dolgozd össze tejjel a tésztát. Szórd meg némi liszt...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesAz élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, majd az összes hozzávalóval tésztát dagasztunk. Mikor alaposan kidolgoztuk, meglisztezzük a tetejét a tésztának, majd letakarva, meleg...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztát elkészítem és fél óráig állni hagyom, majd kisütöm a palacsintákat az alapreceptben leírtak alapján. A krémet is elkészítem. A tojásokat szétválasztom, a sárgájához...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat, a leírt sorrendben, beleteszem egy tálba és a elkészítem, brdagasztom a tésztát.Mikor kész, egy kilisztezett deszkára teszem és nyolcfelé vágom. Kis cipókat vagy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű