60 dkg burgonya
20 dkg finomliszt (a krumpli fajtájától függően)
1 evőkanál búzadara
2 ek napraforgó olaj
1 db tojás
só ízlés szerint
10 dkg zsemlemorzsa
10 dkg lekvár/ dzsem
10 dkg porcukor (a tálaláshoz)
A krumplit megfőzzük héjában vagy hámozottan, ki hogyan szereti.
Krumplinyomón áttörjük, és az étolajjal elkeverjük.
Sózzuk, hozzáadjuk a búzadarát, a lisztet és a tojást. (Ha szükséges, annyi lisztet adunk még hozzá, hogy jól gyúrható és nyújtható legyen a tészta.)
Összegyúrjuk, és pihentetés nélkül dolgozzuk ki.
1/2 cm vastagságúra nyújtjuk ki, és kb. 6x6 cm-es négyzetekre vágjuk.
Közepére kemény lekvárt teszünk.
A négyszögek sarkait összefogjuk, és a lisztezett kezünkkel gombócokká formáljuk.
Forrásban lévő sós vízben főzzük meg. Amikor a gombóc feljön a víz tetejére, még egyet forralunk rajta, és étolajban pirított zsemlemorzsára szedjük.
Porcukorral hintve tálaljuk.
Készithető Gluténmentesen is Alfa-mix lisztkeverékkel.
A margarint mérjük ki egy lábasba, meg a két fajta cukrot adjuk hozzá a tejet meg a meggylét is össze melegítjük.Én egy 350 g üveges meggynek használtam a levét meg a magozott megg...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A hozzávalókat (a gyümölcsöt megpucolva és feldarabolva) tegyük turmixgépbe, és dolgozzuk össze jó alaposan! 2. Frissen tálaljuk: erdei gyümölccsel, tört dióval, kókusztejszínb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTököt megmos, feldarabol, sütőpapíron elrendez. Mézzel megcsurgat (+egyéb fűszerek). 200 fokos EM sütőben 30 perc. 180 fokra vissza, 15 + 10 + 10 + 5 percek - míg el nem készül....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egy tálban csomómentesre keverjük, a tejet részletekben adagolva hozzá. Érdemes átmenni rajta egy botmixerrel is, hogy ne maradjanak pici lisztcsomók benne. Enyhén k...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű