25 dkg reszelt sajt,
70 dkg finomliszt,
25 dkg margarin,
2 db tojás,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
2 dl tejföl,
só ízlés szerint, kb. 1 kávéskanállal,
2 evőkanál étolaj
Mindezt jól összegyúrni, és kis (mogyorónyi) gombócokat formálni. A tallérsütőt jól felforrósítani a gázon, és nagy lángon 4-esével kisütni.Közben meg kell fordítani a tallérsütőt.
Paradicsomszósz: Szedünk jó pár bazsalikom levelet, aztán veszünk néhány gerezd fokhagymát és a végét levágjuk. Meghámozzuk és finomra apritjuk. A serpenyőt felhevítjük és az ol...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesKészen vásárolt leveles tésztát kinyújtjuk kb. 3 mm vastagságúra. A megadott méretet 4 felé vágtam, egyszer hosszában osztottam ketté, majd széltében, de mindenképpen induljanak...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa makarónit vagy laskát megfőzzük , leszürjük -a sonkát apróra vágjuk vagy ledaráljuk -a laskát összekeverjük margarinnal és a sonkával -egy edényt ( jénait vagy tepsit ) jó...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: NehézEzek voltak nekem otthon, de lehet más liszttel is próbálkozni, lényeg a kemény állag. 2,5 deci víz / egy kevés marad vissza az edényben, de lisztfüggő/ Géppel dagasztószárral ki...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű