menu

Családireceptkönyv.hu

Fánk


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 dl tej (60°)
4 tk porcukor
5 dkg élesztő
2 tojássárgája
80 dkg liszt
1 csapott tk só

Elkészítés:


A tálba először a tejet öntjük és belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot. Azután egy kis liszttel a tojást és a sót. A maradék liszttel lágy galuska állagúra dolgozzuk. A tálat lezárjuk, ha a tészta megkel a tál kinyílik.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Lángos (Ubi)
Lángos (Ubi)

Az élesztőt felfuttatjuk 2 dl langyos tejben. Ha felfutott a liszthez öntjük, hozzáadjuk az áttört főtt burgonyát, sót, kevés olajat és elkezdjük dagasztani. További tej hozzáadás...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Zöldséges pirított  tészta
Zöldséges pirított tészta

A tésztát sós vízben a csomagoláson található utasítás szerint megfőzzük, majd leszűrjük. A lecsepegtetett zöldségkeveréket és az áttört fokhagymát wokban megpirítjuk a felhevített...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Pasta alla carbonara
Pasta alla carbonara

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Domonkos
Szicíliai spagetti
Szicíliai spagetti

A tésztát sós vízben kifőzzük. A padlizsánt meghámozzuk, és kb. 2 cm-es kis kockákra vágjuk, megsózzuk, fél órát állni hagyjuk. Az olajat felforrósítjuk, belekeverjük a fokhagymát,...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk