6 dl tej (60°)
4 tk porcukor
5 dkg élesztő
2 tojássárgája
80 dkg liszt
1 csapott tk só
A tálba először a tejet öntjük és belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot. Azután egy kis liszttel a tojást és a sót. A maradék liszttel lágy galuska állagúra dolgozzuk. A tálat lezárjuk, ha a tészta megkel a tál kinyílik.
Az élesztőt felfuttatjuk 2 dl langyos tejben. Ha felfutott a liszthez öntjük, hozzáadjuk az áttört főtt burgonyát, sót, kevés olajat és elkezdjük dagasztani. További tej hozzáadás...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztát sós vízben a csomagoláson található utasítás szerint megfőzzük, majd leszűrjük. A lecsepegtetett zöldségkeveréket és az áttört fokhagymát wokban megpirítjuk a felhevített...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát sós vízben kifőzzük. A padlizsánt meghámozzuk, és kb. 2 cm-es kis kockákra vágjuk, megsózzuk, fél órát állni hagyjuk. Az olajat felforrósítjuk, belekeverjük a fokhagymát,...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Nehéz