6 dl tej (60°)
2 tk porcukor
6 dkg élesztő
1 tojássárgája
1 kg liszt
4 csapott tk só
1 dl étolaj
A tálba először a tejet öntjük és belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot. Azután egy kis liszttel a tojást és a sót. A maradék liszttel keményebb galuska állagúra dolgozzuk. A tálat lezárjuk, ha a tészta megkel a tál kinyílik. 1 cm vastagra nyújtjuk, majd csíkokat vágunk és csomót kötünk rá. Tetejét tojássárgájával megkenjük és köménnyel megszórjuk.
Olajon apróra vágott hagymát és fokhagymát pirítunk, majd rátesszük a darált húst, mikor kifehéredett sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a paradicsompürét, pár percig kavargatjuk, majd fé...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűAz amerikai palacsintához egy nagy edényben keverd össze a lisztet, sütőport, sót és cukrot. Csinálj egy lyukat a közepébe, és öntsd bele a tejet, a tojást és az olvasztott vajat....
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű1. A megtisztított hagymát finomra vágjuk, és egy lábasban, az olajon, közepes lángon 5-6 perc alatt megfonnyasztjuk. A pirospaprikával meghintjük, elkeverjük, és azonnal – mielőt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát sós vízben kifőzzük. A padlizsánt meghámozzuk, és kb. 2 cm-es kis kockákra vágjuk, megsózzuk, fél órát állni hagyjuk. Az olajat felforrósítjuk, belekeverjük a fokhagymát,...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Nehéz