12 dkg cukor
3 tojássárga
2,5 dl tej
2,5 dl tejszín
10 dkg étcsokoládé (magas kakaótartalmú)
2-3 evőkanál kakaó (kevesebb is elég lesz)
Robotgéppel a cukrot és a tojássárgát fehéredésig keverem, majd hozzákeverem a kakaóport. A tejhez tördelem a csokoládét és gőz felett elkezdem melegíteni, hozzáöntöm a tojásos keveréket, majd folyamatosan kevergetve, lassú tűzön az egészet sűrűre főzöm. Ha a csokis krém teljesen kihűlt, hozzákeverem a felvert tejszínhabot. A csokoládés alapot a fagyigépbe öntöm és a megfelelő állag eléréséig hagyom, hogy dolgozzon. Ha kész a csokoládé fagylalt, fagyasztóba teszem, hogy megdermedjen. Hűtött kelyhekben tálalom.
A zöldséget megpároljuk,. A tejfelt, majonézt, mustárt összekeverjük, és a zöldségekhez adjuk. a kifőtt tésztára öntjük, és a tetejére tesszük a kisült szalonnakockákat, majd resze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA padlizsánokat sütőben megsütjük, hideg vízbe mártjuk, lehúzzuk a héját. A megtisztított padlizsánokat összetörjük, megsütjük étolajban, hozzáadjuk a külön étolajban megpirított,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször készítsd el a samosa tésztát, aminek a receptjét a linkre kattintva olvashatod. Amíg a tészta pihen, állítsd össze a tölteléket. Vágd kockákra a krumplit, szedd rózsáira a...
Elkészítési idő: 65 perc Nehézség: Könnyű