menu

Családireceptkönyv.hu

Darálós keksz gluténmentesen


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


35 dkg Fe-mini kenyérpor
15 dkg rizsliszt
18 dkg porcukor
1.5-2 tojás
25 dkg Ráma margarin (Liga)
2-3 csomag vaníliás cukor
2 ek kókusz reszelék
1 tk kakaó
7 dkg darált dió

Elkészítés:


A liszteket a cukorral és a tojással, margarinnal jól összedolgozzuk. 3 részre osztjuk. Az egyik feléhez a kókuszt, a másikhoz a kakaóport a harmadikhoz a darált diót adjuk. Darálóra szerelt adapterrel vagy kekszkinyomóval mintázzuk és zsírpapírral bélelt tepsibe rakva 180 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük.

Az én változatom annyiban más, hogy a fe-mini liszt helyett Schar B, Barbara kenyérliszt és Schar C, illetve kukoricakeményítő keverékével készítettem lisztet hozzá, ami így nem 35 dkg lett, hanem 40 dkg. De elbírta a zsíradék és tojás a plusz liszt mennyiséget is, mert még közben is adtam hozzá kevés riszlisztet és kukoricakeményítőt. Nehezebben volt darálható, nem lett olyan szép borzas, de ízre nekem ez a változat finomabb volt. Anyit még, hogy én nem 3 részre osztottam, csak 2 felé, az egyik maradt sárga vanília ízű, a másikban bőven gyúrtam kakaóport, az pedig lett a kakaós. És mivel a Fe-mini lisztalapból tartalmaz cukrot, így én a megadott 18 dkg cukor helyett bőven 25 dkg-t tettem hozzá.
A maradék tésztát, amit a darálóból gyűjtöttem össze, hogy az se legyen kidobva, összegyúrtam, kis gombócokat formáltam belőle, kicsit lapítottam és kisütöttem. Azok is igazán nagyon finomak lettek, olyan igazi keksz formájuk és állaguk lett, tehát ha se kekszkinyomód, sem darálóra szerelhető adaptered (nagyobb kirakodó vásárokon még mindig beszerezhető!) nincs, akkor így is formás kis kekszeket lehet készíteni.

Darálós keksz gluténmentesen

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
repülő krémes
repülő krémes

krém. 25 dkg vaj, 25 dkg porcukor 1 vanilia habosra keverjük. 4 dl tejben 5 kanál liszttel sürü krémet főzünk, amikor kihült összekeverjük a vajkrémmel. A felét rákenjük egy lap...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fánk tepsiben sütve
Fánk tepsiben sütve

Az élesztőt 1 dl langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, és tésztát dagasztunk belőlük. Lefedve, langyos helyen...

Elkészítési idő: 1.5
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajt torta
Sajt torta

Első dolgunk a krémsajt beszerzése. Legpraktikusabb vásárcsarnoki tejesektől megvásárolni (árban, minőségben is a legjobban járunk). Szükségünk van ezen kívül négy nagy tojásra, eg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Karácsonyi fatörzs
Karácsonyi fatörzs

Négy tojásból vizes piskótát sütünk. A piskótát megkenjük lekvárral, rákenjük a krémet és megszórjuk a dióval és mazsolával és szorosan feltekerjük. Kívül is bevonjuk krémmel. Hid...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk