Hozzávalók, amire szükséged lesz a sajt elkészítéséhez:
* 1 liter tej
* 1/2 kg túró
* 6 dkg vaj
* 1 egész tojás
* 1 kávéskanál szódabikarbóna
* 1 kávéskanál só
1 liter aludt vagy forró tejet, 1/2 kg túrót - melyet előbb áttörtél krumpli törőn - főzzél össze 5
percen át.
Nyomás nélkül szűrd le róla a savót, majd lábasba téve 6 dkg vajjal, 1 egész tojással, 1
kiskanál (kávéskanál) szódabikarbónával, és 1 kiskanál sóval keverd jól össze.
Óvatosan 15 percig keverd főzés közben.
Amikor elválik a lábas oldalától, vedd le a tűztől és rakd tetszőleges formába.
2 óra múlva reszelhető is.
Jó étvágyat!
Fűszerezhetjük köménnyel, fokhagymával, snidlinggel, zöld fűszerekkel.
A krumplikat sós vízben, puhára főzzük, megpucoljuk, majd pépesre törjük. A sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük, az összes hozzávalóból masszát gyúrunk, golyókat formálunk, z...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűELKÉSZÍTÉS A savanyított káposztát öblítsd át egy kicsit, majd kezd el pirítani az olívaolajon, közepes fokozaton. Szép lassan elfő a leve, és picit megpirulnak a szálak, akkor jó...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA sajtot egy tálba reszeljük. Hozzáadjuk a lisztet és a tojást. Kézzel jól összedolgozzuk, könnyen és hamar összeáll. Kisebb golyókat formázunk, amit a két tenyerünk között r...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA lisztet a margarinnal gyors mozdulatokkal összekeverjük,hozzáadjuk a sót és a vizet alaposan összedolgozzuk. Folpackba csomagoljuk és kb. 1 órára hűtőbe tesszük. Kisodorjuk folp...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű