Kettő kisebb tepsi lesz belőle:
20 dkg Schar mix b liszt
10 g friss élesztő
1 tk só
1 tk cukor
1,5 ek olaj
1,5 dl langyos víz
Elkevertem a száraz hozzávalókat,majd belemorzsoltam az élesztőt.Hozzáadtam a vizet és végül az olajat is.Kézzel összedolgoztam,de lehet géppel is,majd hagytam duplájára kelni,meleg helyen.Amikor megkelt kettéosztottam a tésztát,tepsi méretűre kinyújtottam és a kiolajozott tepsibe fektettem.Nem szoktam elősütni a tésztát!Megkentem pizzakrémes ketchuppal,rátettem a szalámit,a kukoricát és a lilahagymát,majd a reszelt sajtot.180 fokon megsütöttem.
Pörkölt alapot készítünk a hússal. Káposztát össze vágjuk és megmossuk majd össze főzzük a pörkölttel. Vízzel felöntjük majd össze forraljuk.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA karfiolt megtisztítom és rózsáira szedve, sós vízben megfőzöm. Még melegen kivajazott tűzálló tálba teszem, s a következő keverékkel leöntöm. Az egész tojásokat jól elhabaro...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajbogyókat feldaraboljuk. A fetát a tejföllel elkeverjük,majd a masszáhiz hozzáadjuk a borsot és az olivabogyókat,és jól összekeverjük(ha hígabbra szeretnénk mehet bele több...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűMély lábasba öntjük a vizet, és a citromlével együtt felforraljuk. Közben a tojásfehérjét a sóval lazán felverjük, kb. annyira, mint a tojásrántottánál szoktuk. Amikor a víz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű