Hozzávalók (2 db ):
50 dkg Mester házi kenyérliszt vagy Mester kenyérliszt (ITT)
1 cs porélesztő
kb 4,5 dl kézmeleg víz
1 ek burgonyapehely
só
5 dkg reszelt növényi sajt
2 ek olaj
+ reszelt növényi sajt
Elkészítés:
Az alapanyagokat jó alaposan kidolgozzuk, az olajat a végén adjuk hozzá.
Majd két egyenlő részre osztjuk.
Megformázzuk, majd olajjal vékonyan megkenjük, bevagdossuk és egy kis sajtot szórunk a tetejére.
50 fokon kb 20 percig kelesztjük, majd 180 fokon kb 20-30perc alatt megsütjük.
A lisztet a dagasztógép táljába mértem, hozzáadtam a sót, cukrot, tojást, élesztőt, az olvasztott vajat és a langyos tejet is, majd bekapcsoltam a gépet és hagytam dolgozni. Kb.6-8...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA liszteket elkevertem az élesztővel, a sóval, a kristálycukorral és a magokkal, hozzáöntöttem a vizet, az olajat és a robotgépem dagasztókarjával szép tésztává dagasztottam. Kivet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet megmelegítjük a cukrot és az élesztőt, hagyjuk 20 percet állni. A lisztet a tálba szitáljuk, hozzáöntjük az élesztős tejet, és összedolgozzuk a puha vajjal meg egy csipet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTésztánk állagát, ezzel együtt receptünk sikerességét mind a liszt, mind a túró is keményen befolyásolni tudja. Hogyha keverjük a liszteket és teljes kiőrlésű lisztet is használu...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes