- 250 gr Nutri free Mix per Pane liszt
- 4 gr Dr. Oetker porélesztő
- 1 kk só
- 1 kk cukor
- 230 ml langyos víz
Szóráshoz:
- reszelt trappista sajt
- nagymáretű dekorsó
VAGY:
Sóhab:
- 3 ek víz
- 1 ek nutree liszt és 1 ek rizsliszt
- 1 csapott ek só
lisztet, sót, cukrot egy tálba mértem és kanállal összekevetem, hozzáadtam a porélesztőt majd megint összekevertem. Beleöntöttem a langyos vizet és elkezdtem dagasztani a tésztát. Gyorsan összeáll, nem csomós. A tésztát meleg helyen (50 fokos sütőben) 40 percet kelesztettem. Ezuán olajos kézzel kivettem a tálból szintén olajozott nyújtólapon kissé átgyúrtam majd kisebb-nagyobb gombócokat csíptem a tésztából amit az olajos szilikon lapon rúddá görgettem, majd pereccé formáztam....A különböző méretű pereceket sütőpapíros tepsibe pakolam, néhány tetejére nagyméretű dekorsót és sajtot szórtam..(aki tejfehérje érzékeny az persze használjon növényi sajtot illetve csak sósan készítse vagy bármi más maggal)180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütöttem.
Állati finoooom! :)
http://www.glutenmentesovezet.hu/
Amikor már szép világosak a pereceink (kb. 8-10 perc után) akkor sóhabot csepegtetünk a tetejükre, majd visszatesszük sülni.
Minden hozzávalót összekeverünk,dagasztjuk és kivajazott tálban hagyjuk kelni.Utána kinyújtjuk 3-5 cm vastagra,berácsozzuk a tetejét a diszités kedvéért és kiszaggatjuk,tepsire rak...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEgy tálban keverjük össze a lisztet és a sót, egy másik edényben pedig az élesztőt elegyítsük a meleg vízzel. Az élesztős vizet adjuk hozzá a liszthez, és határozott mozdulatokkal...
Elkészítési idő: 1 óra 15 p Nehézség: NehézA hozzávalókból rugalmas, puha tésztát dagasztunk, 12 részre osztjuk, és zsemlékké gömbölyítjük. Megforgatjuk az olvasztott vajban, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd megszó...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesPreheat oven to 350°F. Line a baking tray with parchment paper. In a medium bowl, mix all ingredients and combine well with a spoon. Transfer mixture to the lined b...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű