menu

Családireceptkönyv.hu

Kelt tészta töltött kiflinek


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


500g liszt, 5dkg élesztő 3dl langyos tejben 1 ek cukorral felfuttatva, 15 dkg zsír/ vaj/ margarin (ízlés szerint) felolvasztva, só.

Elkészítés:


Jól összegyúrni,kb. 45-60 percet pihentetni meleg helyen és szépen megkel. Én a lisztet kb. 1 percre mikroba teszem melegíteni mielőtt összegyúrom a többi hozzávalóval.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Házi kifli
Házi kifli

Az élesztőt felfuttatom a meleg, cukrozott tejjel. A lisztet beleöntöm egy keverőtálba, mehet hozzá a só, és az olvasztott vaj. Majd az élesztős tej is. Pár perc al...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kukoricás fehér kenyér (Fahej, nosalty)
Kukoricás fehér kenyér (Fahej, nosalty)

A langyos tejben feloldjuk a cukrot és az élesztőt, hagyjuk felfutni. A liszteket összekeverjük a sóval, a felfutott élesztővel, az olvasztott vajjal és annyi langyos vízz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
331. Kisbucik
331. Kisbucik

Dagaszt, 30 perc kel. Átgyúr, 2 óra hűtő, átgyúr. 3 fele oszt,utána 8 fele,gömbölyít,formáz. 30 perc pihi. Lekenni víz v. tojás. Spriccel 200 fok 20-25 perc. Spriccel.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsike
Édes-mazsolás ír szódás kenyér
Édes-mazsolás ír szódás kenyér

Az ír szódás kenyérhez először a száraz hozzávalókat kell összekeverni, majd hozzá kell adni az írót és pár gyors mozdulattal össze kell gyúrni. Kicsit ragacsos a tészta, de nem ke...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk