menu

Családireceptkönyv.hu

Sós perec


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához
500 g búzaliszt (BL55)
260 ml 2,8%-os tej
7 g instant élesztő
1 teáskanál kristálycukor
2 teáskanál só
3 evőkanál étolaj
A főzéshez
1.5 evőkanál szódabikarbóna
1.5 víz
A kenéshez
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
A díszítéshez
napraforgómag
szezámmag
trappista sajt (reszelt)
A sós öntethez
4 evőkanál búzaliszt (BL55)
2 csapott evőkanál só
víz

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit mérd a dagasztógép üstjébe, és gyúrj viszonylag kemény, rugalmas tésztát,
Az asztalra kivéve oszd annyi részre a tésztát, ahány perecet készítesz.
Sodorj belőlük kb. 55 cm hosszú rudakat, majd hajtsd perec formára őket.
Egy nagyobb lábasban, a vizet forrald fel a szódabikarbónával. A pereceket egy szűrőkanál segítségével a forrásban lévő vízbe tedd bele, és mindkét oldalát 10-15 másodpercig főzd, majd emeld ki és tedd a sütőlemezre őket. 15 percen át pihentesd őket.
Közben elkészítheted a sós öntetet: a lisztet, sót és annyi vizet keverj össze, hogy tejföl sűrűségű legyen a keverék.
A pereceket ecseteld le a felvert tojással.
Előmelegített, 210 C-os sütőben 12 percig süsd őket légkeverés nélkül, vagy míg elkezd pirulni a perecek felülete. A kb. 12 perc után a félig megsült pereceket locsold meg a sós-lisztes öntettel, majd tedd vissza őket a sütőbe még 4-5 percre. Ügyelj arra, hogy a sós öntet ne piruljon meg a kifliken, hanem maradjon szép fehér.

Sós perec

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Focaccia (olasz kenyérféle)
Focaccia (olasz kenyérféle)

A lisztet egy keverőtálba szórom és a közepére készített mélyedésbe beleszórom az élesztőt, és a cukrot. Beleöntöm a langyos vizet és nagyjábol összekeverem. Hozzáadom a sót és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Ízletes buci
Ízletes buci

1. Az élesztőt 0,5 dl langyos vízben kevés cukorral fölfuttatjuk. 2. Összedolgozzuk az áttört burgonyával, a liszttel, a sóval és annyi langyos vizet öntünk hozzá, hogy kenyért...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hagyományos édes fánk
Hagyományos édes fánk

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek cukorral. A liszthez adjuk a sót, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a felfutott élesztőt, a szobahőmérsékletű margarint és a tojá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lenmagos zsemle Mester házi kenyérlisztből
Lenmagos zsemle Mester házi kenyérlisztből

A víz és az olaj kivételével az összes alapanyagot egy tálba mértem és kanállal összekevertem. Hozzáöntöttem a 250 ml langyos vizet, majd robotgéppel elkezdtem összeállítani a tész...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk