menu

Családireceptkönyv.hu

Ízletes buci


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg finomliszt, 20 dkg burgonya, 1,5 dkg élesztő, 1 mk só, kevés langyos víz, olaj, 1 nagy cs petrezselyem, 1 fej fokhagyma, 1/2 dl (oliva) olaj

Elkészítés:


1. Az élesztőt 0,5 dl langyos vízben kevés cukorral fölfuttatjuk.

2. Összedolgozzuk az áttört burgonyával, a liszttel, a sóval és annyi langyos vizet öntünk hozzá, hogy kenyértészta sűrűségű legyen.

3. Duplájára kelesztjük.

4. Amíg a tészta kel, a petrezselyemzöldet felaprítjuk, a fokhagymát áttörjük és az olajjal összekeverjük.

5. Az olajat felhevítjük, majd a tésztából olajos kézzel kis (kb. fél zsömlényi) bucikat szaggatunk, majd a forró olajban kisütjük.

6. Még forrón a petrezselymes-fokhagymás szósszal megkenjük a bucikat, azonnal tálajuk.

Ízletes buci

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kelt knédli
Kelt knédli

Az élesztőt felfuttatom a cukros tejben s közepes keménységű tésztát dagasztok az összetevőkből. Amikor szépen megkelt a tészta kiöntöm deszkára és kétfele osztom. Az egyik tésztát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Hagymás cipócska
Hagymás cipócska

1. A zsiradékban üvegesre pirítottam a hagymát, megszórtam őrölt köménnyel és hagytam hűlni. 2. Közben az élesztőt pici cukorral a vízzel, és 1 kanál liszttel felfuttattam....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
 Füstöltsajtos croissantok
Füstöltsajtos croissantok

. A hozzávalókból tésztát dagasztok, 6 cipót formálok belőle. 20 percet pihentetem a cipókat,ezalatt kikeverem a krémet.A 10 dkg vajat egy kissé felolvasztottam,majd hagytam vissz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar  A jó kenyér
A jó kenyér

Kovász készítése, sütés előtti napon. A kovászhoz valókat bele tenni egy tálba és fakanállal mint a galuskatésztát, 3-4 perc alatt simára keverni. Beborítani, letakarni. Én...

Elkészítési idő: 1 óra 30 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk