30 dkg finomliszt, 20 dkg burgonya, 1,5 dkg élesztő, 1 mk só, kevés langyos víz, olaj, 1 nagy cs petrezselyem, 1 fej fokhagyma, 1/2 dl (oliva) olaj
1. Az élesztőt 0,5 dl langyos vízben kevés cukorral fölfuttatjuk.
2. Összedolgozzuk az áttört burgonyával, a liszttel, a sóval és annyi langyos vizet öntünk hozzá, hogy kenyértészta sűrűségű legyen.
3. Duplájára kelesztjük.
4. Amíg a tészta kel, a petrezselyemzöldet felaprítjuk, a fokhagymát áttörjük és az olajjal összekeverjük.
5. Az olajat felhevítjük, majd a tésztából olajos kézzel kis (kb. fél zsömlényi) bucikat szaggatunk, majd a forró olajban kisütjük.
6. Még forrón a petrezselymes-fokhagymás szósszal megkenjük a bucikat, azonnal tálajuk.
Az élesztőt felfuttatom a cukros tejben s közepes keménységű tésztát dagasztok az összetevőkből. Amikor szépen megkelt a tészta kiöntöm deszkára és kétfele osztom. Az egyik tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A zsiradékban üvegesre pirítottam a hagymát, megszórtam őrölt köménnyel és hagytam hűlni. 2. Közben az élesztőt pici cukorral a vízzel, és 1 kanál liszttel felfuttattam....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű. A hozzávalókból tésztát dagasztok, 6 cipót formálok belőle. 20 percet pihentetem a cipókat,ezalatt kikeverem a krémet.A 10 dkg vajat egy kissé felolvasztottam,majd hagytam vissz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKovász készítése, sütés előtti napon. A kovászhoz valókat bele tenni egy tálba és fakanállal mint a galuskatésztát, 3-4 perc alatt simára keverni. Beborítani, letakarni. Én...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: Közepes