csirkemell filé 50 dkg, tejföl 2 dl, sárgarépa 3 db, vöröshagyma 1 db,
babérlevél 4 db, fokhagymagerezd 1 db, liszt 2 evőkanál, fehérrépa 1 db,
Globus Mustár 1 evőkanál,
A megtisztított csirkemellet csíkokra vágjuk és kevés olíva olajon, ételízesítő hozzáadásával megpirítjuk.A vöröshagymát, a fokhagymát, a sárga és a fehérrépát kis kockákra vágjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy egy ujjnyira ellepje, hozzáadjuk a babérlevelet, ételízesítőt, a borsot és puhára főzzük.Amikor a zöldségek megpuhultak, egy botmixer segítségével pépesítjük. Hozzáadjuk a lisztet, a mustárt és a tejfölt, majd addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. A mártást a megpirított csirkemellhez keverjük.
A csirkemell filét felkockázzuk, majd egy serpenyőben olajat melegítünk. A bunda hozzávalóit egy tálban csomómentesen összekeverjük. A víz mennyisége a tojás méretétől függően vál...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Kis olajon a csirkemellet megpirítom, majd egy tányérra kiszedem. 2. Ebben az olajban megdinsztelem a csíkokra (vagy kockára) vágott hagymát és fokhagymát. 3. Mikor a ha...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézSpagettit sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. Olajon megdinszteljük a megpucolt és felkockázott hagymát. Meghintjük fűszerpaprikával, és rátesszük a felkockázott csirkemellet. K...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk. Lisztbe forgatjuk. Egy serpenyőben felolvasztjuk a libazsírt és a csirkemellek mindkét oldalát hirtelen pirosra sütjük, majd kiv...
Elkészítési idő: 100 perc Nehézség: Közepes