A húshoz:
1 db csirkemell (egész, filé)
A bundához:
200 g búzaliszt (BL55)
1 db tojás (nagyobb, “L”-es méretű)
12 g sütőpor
1 csapott mokkáskanál étkezési keményítő
1 evőkanál étolaj
1 csapott mokkáskanál só
4 evőkanál víz
Az édes-csípős mázhoz:
4 evőkanál ételecet (10%-os)
4 evőkanál kristálycukor
3 evőkanál méz – vegyes virág
2 evőkanál étolaj
1 nagy teáskanál Piros Arany – csípős
4 evőkanál szezámmag
A csirkemell filét felkockázzuk, majd egy serpenyőben olajat melegítünk.
A bunda hozzávalóit egy tálban csomómentesen összekeverjük. A víz mennyisége a tojás méretétől függően változhat. Elég sűrű legyen a tészta, a palacsintatésztánál jóval sűrűbb.
A felkockázott húsból egy keveset belemártogatunk a bundába és gyorsan beletesszük az olajba a darabkákat. Ne tegyünk egyszerre sokat, mert megdagadnak és összeragadnak. Figyeljünk rá, hogy egyesével süljenek szép aranybarnára.
Ha kisültek lecsepegtetjük.
Egy kis lábosban összekeverjük a máz hozzávalóit, felforraljuk és pár másodperc után el is zárjuk alatta a gázt. Rácsurgatjuk a húsra és jól összeforgatjuk. Tetszőleges körettel fogyasztjuk.
A májat alaposan megtisztítjuk. Ezt követően ledaráljuk vagy késsel szétkapargatjuk. A tojásokat villával kissé felverjük és a többi hozzávalóval alaposan összekeverjük. (Én nem s...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA csirkét vékony csíkokra vágjuk, liszttel megszórjuk úgy, hogy mindenütt befedje. Forró serpenyőben vagy wokban kevés olajon megsütjük, amíg kicsit meg nem pirul a hús, közben sóz...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: NehézPörköltet készítünk: A megmosott húst csíkokra, esetleg kockára vágjuk. Az apróra vágott hagymát, zöldpaprikát és a gomba felaprított tönkjeit kevés olajon megpároljuk és lepirítju...
Elkészítési idő: kb. 1 óra Nehézség: KönnyűA csirkemellet megmossuk, hagyjuk lecsepegni. Forró olajban mindegyik oldalát 5 percig elősütjük. A paradicsomokat kettévágjuk, a bazsalikomot megmossuk, fekaprítjuk. A tejszínt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű