menu

Családireceptkönyv.hu

RAKOTT KENYÉR (indonéz étel)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók: 30 szelet fehér kenyér (héj nélkül), 4 tojás, 8 dl tej, 1 teáskanál só; a töltelékhez: 50 dkg darált marhahús, 20 dkg sárgarépa, 3 fej vöröshagyma, 5 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál reszelt szerecsendió, 1 teáskanál őrölt bors, 1-1 teáskanál őrölt fahéj és só, fél teáskanál cukor, tetejére reszelt sajt.

Elkészítés:


Elkészítés: Tűzálló edényt egyenletesen kikenünk margarinnal. Elkészítjük a tölteléket: serpenyőben olajat forrósítunk, belerakjuk a szálasra vágott vöröshagymát, az apróra vágott fokhagymát és megdinszteljük, enyhén barnára pirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, jól elkeverjük, majd hozzátesszük a kockákra vágott sárgarépát, sót, szerecsendiót, borsot, fahéjat, cukrot, és puhára pároljuk. Ezt akár így is fogyaszthatjuk kenyérrel vagy rizzsel. Elkészítjük a tojásos tejet: 4 db tojást egy tálba ütjük, jól elkeverjük, és beleöntjük a tejbe (közben keverjük a tejet), sóval ízesítjük.

A kenyérszeleteket megforgatjuk a tojásos tejben, és szorosan egymás mellé helyezve telerakjuk vele a tál alját (egy rétegben), a kissé kihűlt töltelék felét egyenletesen elosztjuk rajta. A húsrétegre ismét egy réteg tojásos tejbe mártott kenyérszeleteket rakunk, majd megint húsréteg következik, és végül a tojásos tejes kenyérréteggel fejezzük be (tehát: kenyér, hús, kenyér, hús, kenyér). A kenyérréteg tetejére rászórjuk a reszelt sajtot, és 180 °C-os sütőben kb. fél óráig sütjük. Ha megsült, kockákra vágva tálaljuk. Jó tanács: A kenyérnek nem kell feltétlenül frissnek lenni, a maradék szikkadt kenyeret remekül fel lehet használni ehhez.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sajtszószban Sült Húspogácsák
Sajtszószban Sült Húspogácsák

hús+zsemle+tojás+4 ek. morzsa+fűszer+p.paprika--gombócót csinálunk+morzsába forgatom. tejfől+víz+tej+krémsajt+liszt+mustár--kikeverem+reszelt sajt--fűszer. Tepsibe--vaj-sajts...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tutajos
Tutajos

Elkészítés: A kis kockára vágott, kiolvasztott szalonna zsírjában kb. 10-15 perc alatt aranysárgára pirítjuk a tarhonyát. Ezután beletesszük a finomra vágott hagymát, kétszer-három...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Rakott csirkemell
Rakott csirkemell

A paprikákat és az újhagymát szeletekre vágjuk. A csirkemellet szétnyitjuk, kiklopfoljuk, majd szárnyas fűszerkeverékkel, sóval és fehér borssal megszórjuk. A hússzeleteket kiol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Töltött Karalábé
Töltött Karalábé

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk