30 dkg spagetti tészta
1 kis db vöröshagyma
20 dkg gomba
20 dkg füstölt szalonna
2 dl tej
2 dl tejföl
10 dkg füstölt sajt
1 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
2 csapott ek finomliszt
2 ek napraforgó olaj
szerecsendió
só, bors
A spagetit sós vízben megfőzzük. Közben elkészítjük a ragut.
A vöröshagymát felkockázzuk, olajon megpirítjuk. A gombát és a szalonnát apróra vágjuk. Elsőként a gombát adjuk a hagymához, kicsit sózzuk, hogy a gomba kiadja a levét, majd amikor kicsit összepárolódtak, mehet a szalonna is, borsozzuk, ha szükséges sózzuk, megszórjuk szerecsendióval.. Pár perc alatt összepároljuk őket.
Közben kikeverjük a lisztet a tejjel és a tejföllel, hozzáadjuk a reszelt sajtot, valamint a zúzott fokhagymát, és ezzel a keverékkel öntjük fel a ragut.
Összeforraljuk, végül az apróra vágott petrezselyemzöldet tesszük hozzá. A raguba belekeverjük a megfőtt, lecsöpögtetett tésztát, és kb. 10 perc állás után tálaljuk.
A zúzott fokhagymát pici olajon pirítsd meg, majd szórd hozzá a lisztet, és készíts világos rántást. A spenótot főzd meg sós vízben, majd szedd ki, és turmixold össze. Tedd a rá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat összedolgozzuk,konyharuhával letakarjuk,1/2 órát pihentetjük. 2. Golyókat formálunk a tésztából és forró ,bő olajban kisütjük. 3. 4-5 db-ot tegyünk a lábasb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhttps://www.youtube.com/watch?v=6ECWTx-R4wM
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meleg tejbe tesszük az élesztőt, hagyjuk, hogy szétmálljon. Utána a tészta hozzávalóit összedolgozzuk és letakarva, meleg helyen 1 órán át pihentetjük. Kinyújtjuk, és ízlés sz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű