2 l házi tej
1 pohár kefír
70 dkg túró lett belőle
A tejet edénybe öntjük, hozzákeverjük kefirt, vagy ecetet, de úgy is lehet készíteni, hogy nem raksz hozzá semmit, egy napra hideg helyre állítjuk, majd a tetejére feljövő tejfölt egy kanállal leszedjük. Ezután lefödve meleg helyre állítjuk, pl. egy konyhapultra. Két nap után megalszik.
Sütőben vagy kályha tetején lassan felmelegítjük, vigyázva, hogy ne forraljuk. Láthatjuk, ahogy a fehérje kicsapódik.
Szűrőbe ritka szövésű anyagot terítünk és leszűrjük. Hagyjuk kicsöpögni, ezután használhatjuk tetszésünk szerint.
A kávét a dzsemfixszel, a fahéjjal és a rummal összeforraljuk 3 percig. Hagyjuk kicsit hűlni. A csokit daraboljuk össze, és amíg a kávé még jó meleg, olvasszuk bele a cs...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA kimagozott meggyet összekeverjük a cukorral, és a tartósítóval. 24 órán át állni hagyjuk, másnap leszűrjük, és a meggylevet üvegekbe öntjük . A meggyhúst üvegekbe rakjuk, kevés...
Elkészítési idő: 24 Nehézség: KözepesA citromot krumplihámozóval meghámozzuk, a sárga héját apró csíkokra vágjuk, a gyömbér szeleteket szintén. A cukrot vízben feloldjuk, hozzáadjuk a szeletekre vágott gyömbért, a bor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rebarbarát és almát kevés vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk az édesítőt, és egy-két citromkarikát. Pár perc alatt puhára főzzük. Poharakba adagoljuk, kihűtjük, majd hűtőszekrény...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz