1 kg burgonya
1 cs petrezselyem
só, olaj
Öreg burgonyából
Burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk és sós vízben puhára főzzük. A serpenyőbe egy kanál olajat teszünk, ha forró, rászórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és kicsit sütjük. A leszűrt burgonyát hozzáadjuk, és óvatosan - hogy ne törjük össze - elkeverjük a petrezselymes olajjal, majd néhány percig sütjük. (Közben ne keverjük, csak a serpenyőt rázogassuk)
Újburgonyából
A burgonyát vízbe tesszük, a héját késsel lekaparjuk, a nagyobb krumpli szemeket kockára vágjuk, a kisebbeket egészben hagyjuk. A serpenyőben megforrósítjuk az olajat, rádobjuk az apróra vágott petrezselymet, kicsit pirítjuk, majd hozzáadjuk a burgonyát. Jól elkeverjük, és lefedve puhára pároljuk. Csak a végén sózzuk meg!
A hozzávalókat megtisztítom: A krumplit karikára vágom, sózom borsozom, a hagymát, paradicsomot, paprikát szintén felkarikázom, a császárszalonnát kockára vágom. A sütőzacskó al...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. Kapcsold be a sütőt 200 fokra. A tepsidet béleld ki sütőpapírral, a cukkinit vágd vékony hasábokra. 2. Keverd össze egy tálban a morzsát, a reszelt parmezánt, a zöldfűszereket...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA céklát aprítóval felaprítjuk, majd ha nem eléggé püré állagú, akkor botmixerrel pürésítjük. A lisztet, tojást, céklapürét, pici sóval összedolgozzuk és tésztát gyúrunk belőle. L...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA chilipaprikát apró kockákra vágjuk. Ha nem szeretjük nagyon erősen, aprítás előtt távolítsuk el az ereket és magokat. A petrezselymet finomra vágjuk. A leszűrt, kihűtö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű