1 kisebb édesburgonya vízben főzve
1 tojássárgája
1 ek. kókuszliszt
1 ek. utifűmaghéj
1 gerezd fokhagyma
kisebb vöröshagyma fele
só,
bors
kockára vágott húsos szalonna (most sült császár volt)
Villával összetörtem az édesburgonyát, belekavartam a tojássárgáját, liszteket, fűszereket, és a kockázott szalonnát.
Kerek szilikonformába tettem, tetejére még szalonnát rakosgattam.
Sütés 200 fokon 35-40 perc
Serpenyőben melegítsünk kevés étolajat, majd tegyük rá a morzsát, és pirítsuk aranybarnára. Annyi olaj kell a morzsa alá, hogy az ne legyen nagyon száraz, de maradjon morzsalékos...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: KözepesA pucolt cukkinit a tonhallal és a fűszerekkel aprítógépen krémesre pürésítjük. Ehhez adjuk a kókuszolajat és a lisztet, majd kanállal jól elkeverjük. Pihentetjük 10 percet a mas...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban kavarjuk össze a lisztet, a sót, a szódabikarbónát és a cukrot, adjuk hozzá a joghurtot, a tejet és a tojást. Dolgozzuk jól össze, egy sűrű tésztát kell kapnunk. Egy pal...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát sós vízben kifőzzük. Csak 3-4 percig főzzük, szóval legyen egy kicsit "ress", nem kell teljesen megfőnie. Miután leszűrtük, kevéske olajjal keverjük át, hogy ne tapadjon...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű