50 dkg csirkemell vagy sertés lapocka
1 fej hagyma
20dkg borsó
piros paprika
bors
majoranna
2 evőkanál Olíva olaj
só
Az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkemellet, zsírjára pirítjuk. (2-3 perc) Megszórjuk piros paprikával, borssal, majoránnával. Feleresztjük 2 dl vízzel (ha később még szükséges pótoljuk a vizet). Ha megpuhult a hús sózzuk. Hozzáadjuk a borsót és készre főzzük.
Köretnek krumpli helyett tökéletes a tepsiben sült zeller vagy a hasáb répa :)
A megpucolt vöröshagymát és fokhagymát finomra vágjuk, egy lábasban az olajon megdinszteljük. A kolbászt néhány pillanatra hideg víz alá tartjuk, így könnyedén le tudjuk húzni a h...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA tepsi alját beterítem a baconnel és öt perc alatt ropogósra sütöm. A karfiolt vágjuk negyedekre, tegyük fazékba egy csipet sóval. A makarónit is öntsük hozzá és főzzük meg együ...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tojásokat keményre főzzük, a héjukat eltávolítjuk. A megtisztított krumplit sós vízben puhára főzzük. A kolbászt vékony karikára vágjuk. Egy sütőtálat vékonyan kikenünk margarin...
Elkészítési idő: kb. 45 perc Nehézség: Könnyű1 dl cukros, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztbe tesszük a sót, és a felfutott élesztővel és annyi langyos tejjel, amennyit felvesz, könnyű tésztát készítünk. Leta...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű