50 dkg dw -50%-os liszt vagy update liszt,
2 dkg élesztő,
25 dkg vaj
15-20 dkg reszelt sajt (a tésztába)
1 dl tejföl,
2 tojás sárgája,
1 kiskanál só,
fél dl tej,
egy csipet édesítő.
A kenéshez 1 db tojás, vagy a megmaradt tojásfehérjék.
Az élesztőt kevés tejben morzsolom (cukor hiányában nem fut fel :D de szétmállik), hozzákeverem az összes többi hozzávalóhoz. 2 órát pihentetjük, kiszaggatjuk, megkenjük, megszórjuk még plusz reszelt sajttal és 180 fokon arany barnára sütjük.
Tegyük a lisztet keverő edénybe, adjuk hozzá a sót, a szárított élesztőt és a cukrot. Kezdjük el dagasztani és közben kis adagokban öntsük hozzá a langyos tejet. Ha a tészta kezd ö...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEgy lábasban a húsos szószhoz megfuttatjuk az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, a sárga- és fehérrépát, majd rátesszük a húst, a fűszereket, és néha megkeverve, fehéred...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát megfőzzük bő, sós vízben a csomagoláson feltüntetett ideig (kb. 10-11 percig). Egy nagyobb serpenyőt felhevítünk, és ropogósra sütjük benne a felcsíkozott bacont. Hozzáa...
Elkészítési idő: Fél óra Nehézség: Könnyűkésőbb
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű