menu

Családireceptkönyv.hu

TÚROS MEGGYES SZELET


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


100g -50%-os dw liszt (szénhidrát csökkentett)
20g Szerencsi, zsírszegény natúr kakaópor
2db "S"-es tojás sárgája
50g Pilos 0,1%-os joghurt
15g light növényi zsiradék (én ezt használtam most) vagy kókuszzsír édesítő ízlés szerint
1/3 cs. sütőpor

Töltelék:
250g Pilos zsírszegény túró , édesítő
150-200g meggy

Tetejére:
2db tojás fehérje por cukorhelyettesítővel kemény habbá verve

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Rákenjük az édesítővel kikevert túrót, majd meggyet halmozunk rá, végül még meghintjük dw cukorhelyettesítővel.

200 fokon 15percig sütjük. Majd rásimítjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét és még addig sütjük, míg szépen megpirul rajta (180 fokon kb. 5 perc)

Trükkök, tippek, praktikák:


100g: 109,6 kalória; 9,41g fehérje; 8,58g szénhidrát; 3,6g zsír.
Uzsonnára :)

TÚROS MEGGYES SZELET

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Karácsonyi mákosguba recept
Karácsonyi mákosguba recept

A sütőt bekapcsoljuk 180°C fokra. A tejet csipet sóval, a vanília belsejével és a héjával együtt, vanillincukorral, cukorral és a vajjal felforraljuk, majd hozzáadjuk a mazsolát. L...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Márti
Piskóta Almás habos vanília krémmel töltve
Piskóta Almás habos vanília krémmel töltve

A tejszínt tegyük a hűtőbe, ha eddig nem ott volt! Az almákat megpucoljuk és vékony szeletekre vágjuk. Egy gáztepsit kibélelünk alufóliával és a szeletelt almát egymás mellé hel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anita
MÁKOS KUGLÓF
MÁKOS KUGLÓF

A tojasokat a cukorral habosra kavarjuk Utana az olajat is hozza kavarjuk Utana, felvaltva, a sutoporral elkevert lisztet es a tejet Egy kuglof format kivajazunk es lisztezunk...

Elkészítési idő: 1 ora
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Katalin
Ribizlis süti
Ribizlis süti

A tejet és a grízt sűrűre főzzük. Ha kihűlt összeturmixoljuk a ribizlivel. A piskótát félbe vágjuk és megtöltjük a krémmel. A tetejét és az oldalát is bekenjük a krémmel.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk