Hozzávalók:
1 kg csirkemell
liszt, zsemlemorzsa, tojás
kevés margarin
4 gerezd fokhagyma
1 l főzőtejszín
25-30 dkg trappista sajt
só, bors
A csirkemellet felszeleteltem, kissé klopfoltam, majd a szeleteket sóztam, borsoztam.
A lisztet és a zsemlemorzsát kb. fele-fele arányban összekevertem, majd a szeleteket először a lisztes morzsába, majd tojásba, végül ismét lisztes morzsába paníroztam.
Egy nagy tepsit kikentem margarinnal, majd belefektettem a panírozott hússzeleteket.
Leöntöttem a tejszínnel, és megszórtam a tisztított, zúzott fokhagymagerezdekkel.
Előmelegített, forró, kb. 200 fokos sütőbe tettem, fél órán át sütöttem, közben félidőben óvatosan - hogy a bundája rajta maradjon - megfordítottam a hússzeleteket.
A sajtot lereszeltem, megszórtam vele a hússzeleteket, majd a sütőbe visszatéve annyi ideig sütöttem még, amíg szép színe lett.
Parázs újburgonyával, savanyúsággal tálaltam.
Mindet összerakunk és 1/2 órát lefedve, majd 1/2 órát lefedés nélkül sütjük.
Elkészítési idő: 1 h Nehézség: KönnyűSült csirkemell A csirkemellet megtisztítjuk és felszeleteljük. A szárazra törölt csirkemell mindkét oldalát megkenjük mustárral és frissen őrölt borssal fűszerezzük. Olívaolajja...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyűlehetőleg frissen vásárolt csirkeszárnyakat megmosom, lecsöpögtetem róla a vizet. Az olajat kikeverjük a ketchuppal, hozzáadjuk az erős pistát, a zúzott fokhagymát. A csirkeszárn...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: NehézA csirkét kockázzuk fel és fűszerezzük be. A gombát vágjuk félbe, és szeleteljük fel. Serpenyőben az olajon pirítsuk meg a húst. Adjuk hozzá a gombát és a borsót. Ha szükséges önts...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű