• 20 dkg szalonna
• 35 dkg liszt
• 2 tojás
• 15 dkg füstölt, reszelt sajt
• 2 csokor kapor
• só
• bors
• pirospaprika
• 3 dl tejföl
• 1 kanál liszt
35 dkg liszt, csipet só, 1 csokor apróra vágott kapor, a reszelt sajtból, víz hozzáadásával galuskát
készítek. Sós vízben kifőzöm a nokedlit.
A szalonnát apró kockára vágom, zsírjára sütöm, és kiszedem a serpenyőből. Ha sok a zsír letöltök
belőle, 2 kanálnyit hagyok amin 1 kanál lisztet le pirítok, hozzáadok 1 kávés kanál pirospaprikát,
kevés hideg vizet, a tejfölt. Mártássá főzöm, majd hozzáadom a másik csokor apróra vágott kaprot.
Tálaláskor a galuskát meglocsolom a mártással, meghintem az apróra vágott szalonna pörccel.
A sampion gombát megmossuk, majd a héját lehúzzuk. A hagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon megdinszteljük, Rádobjuk a felszeletelt gombát,az apróra vágott pár petrezselymet é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÍgy készül: A hagymát apróra vágva, minimális olajon megfonnyasztom, majd rádobom a darált húst. Míg kifehéredik, felszeletelem a gombát és bele is teszem. Fűszerezem és fedő alatt...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűRakd a vajat egy nagyobb serpenyőbe vagy lábosba, és olvaszd fel. Tedd hozzá a préselt fokhagymát, majd kevergetve süsd addig, amíg illatozni és színesedni nem kezd. Ez körülbelül...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű