4 kg uborka
2 kg hagyma
1 dl só
8 dl cukor
3 dl víz
4 dl 10%-os ecet
1 ek Nátrium- benzoát
Az uborkát többszöri váltott vízben alaposan megmosom, megsúrolom, végeitől megszabadítom. A hagymát megpucolom. Az uborkát héjastól és a hagymát uborkagyalun nagyon vékonyra szeletelem, majd a só-víz-cukor-ecet-benzoát keverékét ráöntöm. Egy napon keresztül, többszöri átforgatással állni hagyom. Lével együtt üvegekbe merem, lezárom és mehet a helyére.
Tipp: Ha a vöröshagymát lila hagymára cserélem akkor a lé színe megváltozik
Aki a csípőset szereti, gyaluljon hozzá csípős paprikát (nem erőset, hanem a zöldes színű
sárga paprikát)
Először a chili paprikákat - maggal együtt - egészen apróra vágjuk Finomra kockázzuk a fokhagymát is. Feltesszük főni egy lábasba a vizet, almaecetet, sót, és a kristálycukro...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szivlát kimagozva szorosan rakjuk üvegbe. A vizet az ecettel,a fahéjjal és szegfúszeggel a cukorral és sóval forraljuk egybe, majd öntsük az üvegbe rakott gyümölcsre. Mehet rá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat legyaluljuk, összevágjuk, majd hozzáteszünk 1 tk. sót, 1 marék cukrot, 1 dl 10%-os ecetet, 1 tk. egész fekete borsot, 1-2 babérlevelet, fél kk. citromsavat és fél kk...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes-a cukkiniket megmossuk,leszáritgatjuk a végüket levágjuk és a törzsüket kissé ferdén,ujjnyi vastagon felszeleteljük -a fokhagymát megtisztitjuk,ahogyan az újhagymát is,és a cukki...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű