60 dkg liszt /rétes és finom vegyesen,3 dkg élesztő 3 dl langyos tej,1 ek.cukor,1 mk só,0,3 cl rum, 4 tojássárgája.5 dkg olvasztott vaj vagy margarin.
A tejben felfuttatni az élesztőt a cukorral,majd hozzáadjuk a fent leírtakat és hólyagosra kidolgozzuk/ha szükséges még tejet adunk hozzá/.Ha megkelt szaggatjuk és ismét hagyjuk kellni.A zsiradékot felforrósítjuk ,de ne tulságosan forró legyen és eggyik felét fedő alatt a másik oldalát fedő nélkül kisütjük,lecsepegtetjük és levárral megkenve tálaljuk.
A grízgaluska elkészítése nem bonyolult, de egy kis gyakorlatot illetve tapasztalatot igényel. Gyakorlott háziasszonyként bevallom, nekem sem mindig sikerül terveim szerint, mert r...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet megmostam, szárazra töröltem, majd 1x1cm-es kockákra vágtam. A hagymát finomra vágtam, kevés olajon megfonnyasztottam, majd rádobtam a csirkehúst és együtt pirította...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepesa tésztát összetöröm és a szokásos módon, sós, forrásban lévő vízben megfőzöm. Meleg vízzel leöblítem és melegen tartom. Közben egy edényben a nagyon finomra vágott szalonna zsírjá...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tésztát sós vízben, egy kevés olajjal feltesszük főni. A bacon-t felcsíkozzuk, majd az olíva olajon megpirítjuk. A tojásokat összekeverjük a reszelt sajttal, egy kis sóval és bo...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű