menu

Családireceptkönyv.hu

Zsúrkenyér


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 1 db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


47,5 dkg liszt, 2 csapott tk. só, 2 ek. cukor, 2,5 dkg élesztő, 2,5 dkg vaj, 2 dl langyos tej, 1 dl langyos víz.

Elkészítés:


A dagasztógépembe rakom az alapanyagokat. Először a lisztet, majd a sót, cukrot, vajat, vizet és legvégül belemorzsolom az élesztetőt. körülbelül 10 percig dagasztottam, majd tálba tettem lefedtem és kb 2 órát kelesztettem. Óvatosan kifordítottam a tálbólés egy kicsit átgyúrtam, hogy a levegő távozzon a tésztából. Megformáztam a formának megfelelőn és fél órát kelesztettem még. Közben a sütőt 200 fokra előmelegítettem és 40 perc alatt készre sütöttem.

Zsúrkenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Teljfölös pogácsa (Gángó Balázs/Lali esküvő)
Teljfölös pogácsa (Gángó Balázs/Lali esküvő)

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dini
Francia puha-tejes zsemle
Francia puha-tejes zsemle

1. A langyos tejet egy műanyag tálba mérjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt, amit villával szépen krémesre keverünk. Ez egy fél perc alatt megvan. Fontos, hogy a tál ne legyen hid...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fűszeres kenyér
Fűszeres kenyér

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kenyér
Kenyér

Kenyér 1. Kovász reggel elkészítve: 40 dkg BL55 liszt, 2 dkg élesztő, 4 dl víz Délután a kovászhoz 60 dkg BL55 liszt, 2 dkg élesztő, 6 kk só, 2 dl víz, 5 dkg vaj, késhegynyi as...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk