Hozzávalók
4 adagra
A sajtgolyókhoz
400 g sajt - mozzarella
40 g búzaliszt (BL55)
2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
60 g zsemlemorzsa
2 teáskanál bazsalikom (friss, vagy szárított)
4 csipet feketebors (őrölt)
A sütéshez
étolaj
Kicsi, körülbelül 1,5x1,5 cm-es kockákra vágjuk a pizza mozzarellát. (Ez az a fajta mozzarella, ami nem vízben ázik!)
Rántott mozzarella golyó recept 1. fázisfotó
Rántott mozzarella golyó recept 2. fázisfotó
2
Előveszünk három kis tálat. Az egyikbe rakjuk a tojást és kissé felverjük, a másikba a lisztet, a harmadikba pedig összekeverjük a zsemlemorzsát a borssal és a bazsalikommal.
Rántott mozzarella golyó recept 3. fázisfotó
Rántott mozzarella golyó recept 4. fázisfotó
Rántott mozzarella golyó recept 5. fázisfotó
3
Először lisztbe forgatjuk a sajtkockákat, majd tojásba, végül pedig a zsemlemorzsás keverékbe. Ezután vissza a tojásba, majd mégegyszer alaposan beleforgatjuk a zsemlemorzsába.
Rántott mozzarella golyó recept 6. fázisfotó
Rántott mozzarella golyó recept 7. fázisfotó
Rántott mozzarella golyó recept 8. fázisfotó
Rántott mozzarella golyó recept 9. fázisfotó
4
Forró olajban 1-2 perc alatt pirosra sütjük őket, és papírtörlőre szedjük ha elkészült.
Rántott mozzarella golyó recept 10. fázisfotó
Rántott mozzarella golyó recept 11. fázisfotó
5
Önmagában, vagy köretként tálaljuk.
Reszeld bele a túróba a citrom héját, add hozzá a levét illetve ízlés szerint az édesítőt. Zselatinnal erősítsd meg, hogy tartson - eljárást a zacskón megtalálod. A fehérjéket...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA padlizsánt és a kígyóuborkát szeleteld fel vékonyabb szeletekre. Párold meg őket kevés olívaolajon, majd pirítsd is meg. A sütés vége előtt szórd meg a friss fűszerekkel.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárgaborsót hideg vízben feltesszük főni (forrás után leöntöm róla a vizet és friss vízben rakom fel újra). Szét kell főzni a borsót (de le is lehet turmixolni, ha már puha), ezu...
Elkészítési idő: kb. 45 perc Nehézség: Közepes