menu

Családireceptkönyv.hu

Eperlekvár (paleo)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 kg eper
50 dkg xilit, vagy eritrit
60 gr zselatin
1/2 citrom leve

Elkészítés:


Az epret darabolva, de egészben is felteheted a tűzre, ahogy jól esik. Kb. 1 órán keresztül főzd, néha keverd meg.
Ha egészben raktad fel az epret, akkor kézi botmixerrel törd össze, ha darabosan szereted, akkor hagyj benne jócskán egész darabokat is.
A zselatint kb. 40 perc után tedd bele úgy, hogy először szedj ki egy kis eper levet és azt keverd össze a zselatinnal csomómentesre, majd ezt a keveréket öntsd vissza az eperhez.
Ha letelt a főzési idő, akkor egy tölcséren keresztül szedd bele az eperlekvárt az elmosott üvegbe, csavard rá a tetejét, állítsd fejre, címkézd fel és mehet is a száraz dunsztba és ott hagyd kihűlni.
Ne ijedj meg: eleinte kicsit folyékony lesz, de amint felbontod és hűtőbe rakod jó sűrű állagú lesz. Úgyhogy felhasználás előtt célszerű berakni a hűtőbe.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://www.szer-etet.hu/eperlekvar

Eperlekvár (paleo)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csoki lekvár
Csoki lekvár

A kakaóport, cukrot, sót és a dzsemfixet csomómentesre keverjük a vízzel és lassú tűzön felforraljuk. A tűzről levéve beletördeljük a csokit és a vajat, kevergetjük, amíg elolvad,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katka
Lecsó Házilag
Lecsó Házilag

Egy finom lecsónál nincs is jobb a nyári hónapokban, de bizony célszerű télire is eltenni belőle néhány üveggel. Most egy tartósítószer-mentes változatot teszünk közzé....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar ÁFONYA
ÁFONYA

Latin neve:(Vaccinium myrtillus) Gyümölcssavakat, cukrot, pektint, cseranyagot, vitaminokat tartalmaz. Az őz, nyúl, szarvas, vaddisznó elkészítésénél pikáns, közkedvelt íze miatt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztina
Narancslekvár
Narancslekvár

Narancsot, és citromot meleg vízben alaposan lemosni. 4-5 db narancsot vékonyan hámozni, nagyon kell vigyázni, hogy a fehér rész ne kerüljön bele, mert keserű lesz. Gyufaszál vékon...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk