1 rúd egész fahéj
50 ml víz
fél kg magozott meggy
1 csapott ek. eritrit
1 tk. őrölt szegfűszeg
csipet só
Egy lábasba öntjük a meggyet és kis lángon melegíteni kezdjük, hogy levet engedjen. Beletesszük a fahéjat, a szegfűszeget, a sót és az eritritet és folyamatosan kevergetjük.
Egy mérőpohárba 50 ml vizet töltünk, feloldjuk benne a tápiókát és a meggyes szószhoz keverjük, forralunk egy utolsót rajta és kész is vagyunk.
Tálalhatjuk hidegen vagy melegen.
http://paleolitwebshop.hu/paleo-receptek-kepekkel/user-item/514-palanett/44-martasok-kremek/117-fuszeres-meggyszosz-paleo-palanett.html
Lereszeljük a sajtot. A mártáshoz vajas rántást készítünk. Felengedjük a tejjel, sóval,borssal,szerecsendióval ízesítjük. Hozzáadjuk a reszelt sajtot és állandó kevergetés mellet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat kockára vágva lábasba tesszük. Mindent hozzáadunk. 50 percig főzzük. Turmixoljuk. 5 percig rotyogtatjuk. Kis üvegekbe töltjük. Száraz dunsztba tesszük.
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KönnyűA chutneyt készíthetjük kész birsalmakompótból vagy citromos, szegfűszeges, kevés cukorral ízesített vízben megfőzött nyers birsalmából is. Először lecsepegtetjük a birsalmát. Az...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyűa hagymát vékony szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, Meglocsoljuk a mézzel, meghintjük a mézeskalács fűszerkeverékkel. Félretesszük annyi időre, amíg levet nem enged. Közepes lán...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű