1 kg csiperke gomba
2 nagy fej, apróra vágott vöröshagyma
2 ek. kacsazsír vagy kókuszolaj
só, bors, pirospaprika
2 gerezd fokhagyma
kb. 2 dl víz (lehetőleg szűrt)
A gombapörkölthöz olajon (kacsazsíron az igazi, de ha épp nincs otthon, akkor használj nyugodtan kókuszolajat) dinszteld meg az apróra vágott vöröshagymát, majd öntsd fel, kb. 2 dl vízzel és rakd bele a megtisztított, megmosott és apróra vágott gombát (a fejét és a tönkjét is használd fel) is és fedő alatt hagyd párolódni. Ha megpuhult, akkor add hozzá a fűszereket is, a pirospaprikából jó sok, kb. 3-4 evőkanálnyi is mehet bele, ha szereted a csípőst, akkor egy része lehet csípős paprika is. Sózd, borsozd ízlés szerint és fokhagymaprésen keresztül nyomd hozzá a fokhagyma gerezdeket is. Ha úgy gondolod, hogy túl sok a szaft a gombán, akkor fedő nélkül is párolhatod még kicsit, hogy elfőjjön a lé. A fűszerek hozzáadása után keverd meg jól, nehogy csomós legyen a paprika, kicsit rottyantsd össze és már készen is van.
http://www.szer-etet.hu/gombaporkolt_nokedlivel
A karfiolt szétszedjük kisebb részekre, majd forró vízben megfőzzük, amíg egészen puha nem lesz. Ha megpuhult, leszűrjük és egy tálba tesszük, adjuk hozzá a fűszereket, a sajtot, a...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA rizst megfőzzük. A cukkinit fél centi vékony szeletekre vágjuk és felcsíkozzuk. Olívaolajon megpirítjuk a felkockázott hagymát, majd egy tányérra kiszedjük. Ezután olívaolajon me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA citrom levét kifacsarjuk, majd egy vízzel teli tálba öntjük. Az articsókákról levágjuk a szárat, majd a csúcsos levélrészeket is, a külső leveleket is leszedjük. Az így nyert "...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagy fazékban tegyünk del vizet forrni. Amíg melegszik, a por állagú hozzávalókat alaposan elvegyítjük egy tálban, majd hozzáadjuk a 3dl vizet. Meglepően gyorsan fog összeálln...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű