1 db cukkini
fél kg darált hús
2 db paprika
2 dl natúr paradicsomlé
1 nagy fej hagyma
1 kanál zsír
1 kanál eritrit
fűszerek: só, bors, natúr ételízesítő, őrölt kömény, bazsalikom, oregánó
3 db M-es tojás
A cukkinit tetszés szerint összedaraboljuk, a belsejét kiszedjük (félretesszük!) és a kis hajókat egy tepsibe pakolgatjuk jó szorosan egymás mellé. Bekapcsoljuk a sütőt 180 Celsius – fokra és míg bemelegszik, elkészítjük a tölteléket.
A kockára vágott vöröshagymát megdinszteljük a zsíron, rátesszük a húst és fehéredésig pirítjuk azt. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az ételízesítővel, oregánóval és bazsalikommal, majd beleaprítjuk a paprikát. Felöntjük a paradicsomlével, beletesszük az eritritet is, és a cukkinibelsőből is kockázunk a töltelékbe.
Kb. 10 perc alatt elforrja a nagyja levét, közben a tojásokat villával felverjük és -miután elzártuk a lángot- a masszához öntjük.
Megtöltjük a cukkinikat és előmelegített sütőben, fólia alatt 40 perc alatt készre sütjük. Ha a cukkini megpuhult, levesszük a fóliát és pár percre visszatoljuk a sütőbe, hogy a teteje kissé megpiruljon.
http://paleolitwebshop.hu/paleo-receptek-kepekkel/user-item/514-palanett/41-foetelek/119-paradicsomos-toltott-cukkini-paleo-palanett.html
A krumplit héjában puhára főzzük. Ha megfőtt, hagyjuk langyosra hűlni, és lehúzzuk a héját. Krumplinyomón áttörjük, deszkára tesszük, hozzáadjuk a lisztet és a tojást. Összegyúrjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajat egy serpenyőbe öntjük, belenyomjuk a fokhagymát. Mikor megérezzük az illatát, rászórjuk a pirospaprikát, egy keverés után mehet rá a paradicsomlé, sűrített paradicsom. ...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: Az olajon üvegesre sütjük a hagymát, rászórjuk a gombát, megsózzuk, és elfőzzük a gomba levét. Beleöntjük a paradicsomot, a fűszereket, a paradicsom édességétől függőe...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű