25-30 dkg máj
1 szál póréhagyma (ez persze lehet vöröshagyma is)
1 szál póréhagyma, vagy egy kis fej vöröshagyma nyersen a díszítéshez
1 evőkanál zsír
Őrölt bors, piros paprikapor
Bio szárított zöldségekből való ételízesítő
Só – csak utólagos sózásra
A póréhagymát vagy hagymát karikázd fel
1 evőkanál zsírra dobd rá, egy kicsit pirítsd, majd öntsd fel kb. 0,5 dl vízzel
Szeleteld fel nagyobb vagy kisebb darabokra a májat
Szórd az ételbe a fűszereket, és jól keverd el
Amikor a hagyma már néhány perce puhul, akkor dobd rá az alapra a májat, és öntsd fel további vízzel – a víz mennyiségéről aszerint dönts, hogy hosszú lével vagy zsírjára pirítva szeretnéd a májat fogyasztani
Természetesen főzd puhára a májat, és láthatod, hogy a vízből jócskán el fog főni
Tálaláskor kell a májat sózni, mert különben kemény lesz; továbbá vágj apróra nyers póré karikákat is
http://paleovital.hu/?paged=2&cat=118
A csirke combokat a csont mellett bevágjuk, a fűszereket összekeverjük, a csontos részre, illetve a bőre alá szórjuk. (Az ízek így jól átjárják a húst.) A burgonyát, a sárgar...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KözepesELKÉSZÍTÉS Ha csak egyetlen bográcsunk van, akkor praktikus előre megfőzni a köretet. Ehhez a szárított gombát merülőmixerrel vagy kávédarálóban porrá őröljük, azután a liszttel,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkealkatrészeket megmossuk, megpucoljuk, levét lecsepegtetjük. A mellett 8 darabra vágjuk, hogy jól átsüljön. 2. A húsokat minden oldalukon befűszerezzük sóval, borssal, f...
Elkészítési idő: 100 perc Nehézség: KözepesElőször elkészítjük a tempurát, ehhez csomómentesre keverjük vizet és a lisztet. A kukoricapelyhet egy mozsárban durvára zúzzuk és összekeverjük a kukoricaliszttel, sóval, cayenne...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű