menu

Családireceptkönyv.hu

Citruslekvár


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók: 2 db grapefruit, 2 db zöldcitrom, 4 db narancs, 6-8 darab mandarin, 30-40 dkg cukor, 2 teáskanál pektin, 1 citrom leve

Elkészítés:


gyümölcsöket alaposan mossuk meg folyó meleg vízben, hogy tiszták legyenek. A mandarint hámozzuk meg, majd kockázzuk fel és tegyük egy nagyobb lábosba. A narancsok héját hámozzuk le krumplipucolóval (csak a külső sárga részt!) és tegyük félre, mert majd ezt is a lekvárhoz fogjuk adni. Azután hámozzuk meg rendesen a narancsot, majd kockázzuk fel és tegyük a mandarinhoz. A grapefruitot úgy hámozzuk meg, hogy a héjából kivágjuk, itt a fehér részeket is távolítsuk el, mert azok nagyon keserűek. A zöld citromokat héjastól felnegyedeljük, majd vékonyra szeleteljük. A korábban lepucolt narancshéjat vékonyra felmetéljük, félrerakjuk.
Feltesszük a lábast főni, majd hozzáadjuk a cukrot, 10-15 percig főzzük. A tízedik perc körül adjuk hozzá a szeletelt zöld citromot és a narancshéjat, majd még 5-6 percig főzzük, és besűrítjük a pektinnel. A pektint elkeverjük egy kevéske cukorral, majd a lekvárhoz adjuk, és együtt főzzük még pár percig. Végül a citromlével még savanykásabbá varázsoljuk az ízét. Ha kész, tisztára mosott üvegekbe töltjük, a lezárt üveget öt percre fejre állítjuk.
A citruslekvárt ajánljuk reggeli joghurt elkészítéséhez: a natúr joghurthoz hozzáadjuk a lekvárt, majd csinos üvegekben tálaljuk, a tejére még teszünk egy pár kanál lekvárt, megszórhatjuk zabpehellyel vagy a kedvenc müzlinkkel is.


A lekvárt ezekbe az üvegekbe töltöttük.

A lekvárokat betöltő tölcsér segítségével könnyebb az üvegekbe kiadagolni.

Citruslekvár

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Házi túró
Házi túró

A tejet edénybe öntjük, hozzákeverjük kefirt, vagy ecetet, de úgy is lehet készíteni, hogy nem raksz hozzá semmit, egy napra hideg helyre állítjuk, majd a tetejére feljövő tejföl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Őszibarack befőtt kuktában !
Őszibarack befőtt kuktában !

A barackot megmosom, meghámozom, felkockázom és teletöltöm az üvegeket és ráteszem a a tetőket. Beleállítom a kuktába az üvegeket és a kuktát a maximális jelzésig feltöltöm vízze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Fügelekvár
Fügelekvár

Egyszerű fügelekvár Mossuk meg alaposan a puha fügéket, vágjuk le a szárukat, majd daraboljuk fel őket kisebb darabokra! Tegyük a fügedarabokat a lekvárfőzésre használt edénybe,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Házi Nutella
Házi Nutella

A tejben elkeverjük a zablisztet, majd a feloldott natúr kakaónkat és kis lángon sűrűre főzzük. Kihűtjük (addig pont nekieshetünk a palik legyártásának), majd a darált mogyorót és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk