menu

Családireceptkönyv.hu

108. Lapótya


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


40 dkg finomliszt
1 csipet só
4 evőkanál aludttej
2,5 dl langyos víz
1 tk kanál szódabikarbóna (pezsgő)

kenéséhez :
1 bő evőkanál sertészsír

A sütéshez:
4 dl étolaj

Elkészítés:


A lisztet a sóval, aludttejjel, szódabikarbónával, és langyos vízzel közepes keménységű tésztává gyúrjuk. Jól kidolgozzuk, és legalább fél órára félretesszük pihenni.
Kinyújtjuk ½ cm vastagra. Lekenjük lágy zsírral, feltekerjük.
6 darabba vágjuk, a tekercseket talpukra állítjuk, ellapítjuk.
A serpenyőben az étolajat felmelegítjük és egyenként kisütjük. Először fedő alatt, szépen felhólyagosodik, majd megfordítjuk és fedő nélkül sütjük készre.
Tálalhatjuk tetszés szerint, tejföllel, sajttal, fokhagymás tejföllel is.
De akár lekvárral is.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Lencsés pulykaszárny
Lencsés pulykaszárny

A lencsét átválogatjuk, megmossuk és hideg vagy langyos vízbe áztatjuk pár órára. A pulyka szárnyát a forgónál félbevágjuk, az olajon, nagy lángon körös-körül megsütjük, majd egy k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Reggeli/Zabkása (fitness)
Reggeli/Zabkása (fitness)

Melegítsük fel a tejet vigyázva arra, hogy ne égjen le. Mielőtt forr (azaz gyöngyözik) adjuk hozzá a zabpelyhet. Kevergessük, amíg sűrű lesz, majd adjuk hozzá a joghurtot, illetve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Müzli
Müzli

170 fokra előmelegíted a sütőt Összekeversz 1 dl mézet (én krém mézet szoktam, azzal még finomabb, de bármi jó), és 0,5 dl olajat (nagyon fincsi valami ízesítettel - dió, mogyoró,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krilla
Paradicsomos pác
Paradicsomos pác

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk